&
Zelfontplooiing
Ontspanning

Individuele Therapie in Groningen

Deskundige professionals in Groningen

Geen wachtlijst – start de verandering vandaag nog!

Ben je op zoek naar deskundige professionals in Groningen die jou enthousiast willen bij staan in het oplossen van belangrijke vraagstukken die je hebt, dan zit je goed bij ZEON. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens de sessies gaan we met je in gesprek, laten je oefeningen doen en geven je inzicht in je denk- en voelwijze. We maken je steeds bewuster van keuzes die je maakt, zodat je jezelf écht leert kennen. Hierdoor groeit er al gauw een diep vertrouwen in jezelf en ga je genietend verder met je leven.

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreken we de hulpvragen die je hebt en voelen we natuurlijk ook of de onderlinge klik er is. Wanneer het vertrouwen er is ontstaat al gauw de veiligheid dat je veel over jezelf vertelt, zodat wij een goede indruk van je krijgen.
Tegen het eind van het gesprek bespreken we de vervolgstappen en kunnen we 1 of meerdere nieuwe afspraken inplannen. Desgewenst kun je er een nachtje over heen laten gaan voordat je besluit om het proces te starten.

"Ik had niet verwacht dat er zoveel te leren viel over (mijn) emoties. In mijn proces heb ik mooie stappen gemaakt en vindt de therapie het meer dan waard! Ik heb nu alle tools en het zelfvertrouwen om verder mee aan de slag te gaan en meer te komen tot wie ik ben."

Individuele of Relatie Therapie bij John

Voel je vrij om met me in gesprek te gaan en te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen bij onze praktijk in Groningen

Meer →

Individuele of Relatie Therapie bij Sanne

Voel je vrij om met me in gesprek te gaan en te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen bij onze praktijk in Groningen

Meer →

Geef richting aan je ontwikkeling

Je kunt meer veranderen dan je denkt, je hebt er soms een beetje hulp bij nodig, maar uiteindelijk doe je het allemaal zelf

In de volgende afspraak gaan we dieper in op de hulpvragen die je hebt gesteld. Naast coaching, het praten over, is er veel aandacht voor lichamelijke bewustwording, het voelen, en ook voor de overtuigingen die je hebt, het denken. Je krijgt volop ruimte om je emoties, reflecties, inzichten en overtuigingen te onderzoeken. We kunnen gebruik maken van diverse oefeningen en technieken wanneer die bruikbaar zijn voor je proces en je zelf ook het idee hebt dat dit je ontwikkeling steunt. Voorbeelden van mogelijke technieken en oefeningen zijn ademhalingstechnieken, lichaamswerk, meditaties, mindfulness, spel-technieken en allerlei andere oefeningen. Het doel is steeds om meer balans tussen hoofd en lichaam te ervaren, met als effect vermindering van psychische en lichamelijke klachten.

Om jezelf beter te leren kennen, te accepteren en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen maken we gebruik van allerlei praktische tools die je in het dagelijkse leven kunt gebruiken om je beter te voelen en (weer) de regie over je leven te krijgen. We steunen je om meer innerlijke rust en ontspanning te ervaren in het dagelijkse leven. Daarvoor is het nodig om belemmerende patronen te doorbreken en nieuw gedrag aan te leren. Je zult moeten leren effectiever te communiceren en op die manier je relaties te verbeteren. Het doel is steeds dat je je snel beter gaat voelen en je ook merkt dat je meer regie hebt over je leven.

"De spanningsklachten werden uiteindelijk groter dan de angst om er iets aan te doen. Achteraf erg blij dat ik de stap gezet heb, ik zie de wereld nu weer een heel stuk positiever!"

Durf te veranderen

Neem de sprong en meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek in Groningen

Lees meer

Therapie werkzaam op verschillende niveaus

In een veilige omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn

Natuurlijk gaat dat niet helemaal vanzelf en zul je soms ook moeilijke momenten kennen in de therapie, wij zullen er steeds voor je zijn om je te ondersteunen in dit proces. Je kunt ten alle tijden op ons terug vallen en we helpen je dat je al snel meer ruimte in je leven zal ervaren. De therapie is werkzaam op vele niveaus: emotioneel, geestelijk en lichamelijk; bewust zowel als onbewust. Je kunt met alle mogelijk klachten bij ons terecht in een veilige omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Psychische problemen zijn niet gek. Sterker nog, veel mensen lopen hier vroeg of laat wel een keer tegen aan. Klachten kunnen veroorzaakt worden door een ingrijpende verandering in je leven of het gevolg zijn van een langere tijd van stress. Stress die vaak het gevolg is van het onbegrepen voelen, niet gezien of gehoord zijn en soortgelijke pijnlijke ervaringen. Gelukkig hoef je daar niet mee rond te blijven lopen.

Pas als je loskomt van je eigen aannames, krijg je de mogelijkheid om je eigen koers te gaan varen

Pijn hoort bij het leven, maar de sleutel ligt in hoe jij ermee omgaat. Hoe heeft het je gevormd en wat heb je ervan geleerd? Het is belangrijk om te achterhalen hoe jij met tegenslagen omgaat. Dit kan je sterker maken en je kan er van groeien. Het valt alleen niet mee om dit allemaal uit jezelf te halen en daarom kijken, voelen en luisteren wij met je mee om je te begeleiden hoe je hier veel krachtiger uit kunt komen.

Onze werkwijze

voor individuele therapie in Groningen

 • Is er op gericht je het vertrouwen in je gevoel terug te geven en het contact met je innerlijke spirit te herstellen.

 • We helpen je inzicht te krijgen hoe je bent gevormd door alle ervaringen die je hebt meegemaakt.

 • Je gaat inzien welke beslissingen je op basis van ervaringen hebt gemaakt en hoe die besluiten tot overtuigingen zijn uitgegroeid die je meer beperken dan in je kracht laten komen.

 • Onze hulp is er op gericht om je op een ontspannen manier om te leren gaan met je gevoelens en gedachten. Is datgene wat je denkt, zegt, voelt en doet in overeenstemming met elkaar of spreekt het elkaar tegen.

 • We maken daarbij uitstapjes naar het verleden om duidelijk te maken welke gevoelens of emoties je nu nog dwars kunnen zitten door deze oude ervaringen.

 • Wanneer je aan een oude ervaring denkt en niet kunt omgaan met het gevoel wat de gedachte aan die ervaring op roept, dan heb je een gevoel weggestopt en geblokkeerd. Een ervaring kan oud zijn, een gevoel is altijd actueel.

 • We richten op erop dat je je in het heden, dus het Hier & Nu, gelukkiger gaat voelen. De transformatie speelt zich af in het moment en niet in het verleden of in de toekomst.

Een heldere aanpak

Assertiviteit, Zelfvertrouwen, Grip op gevoelens, Ademwerk en meer

Dit is je resultaat

Tijdens de Individuele therapie sessies in Groningen ontdek je:

 • Hoe je zelf sturing kunt geven naar een gezond en gelukkig leven

 • Wat emoties met je doen en hoe je ze in je voordeel kunt laten werken

 • Waarom het belangrijk is om een goed contact met jezelf te hebben

 • Waarom ontspanning cruciaal is, en hoe je ‘ontspanning als medicijn’ toepast

 • Wat je kunt doen om echt jezelf te zijn

 • En hoe je veel meer ontspannen in contact met anderen kunt blijven

 • Hoe het werkt om pijnlijke, storende ervaringen los te laten, zodat je er geen hinder meer van ondervindt

 • Op welke manier je zelfvertrouwen en assertiviteit kunt laten groeien, zodat het een vanzelfsprekend onderdeel van jezelf is geworden

 • Hoe je volop kunt genieten van je leven

 • Hoe je grip krijgt op knelpunten waarin je bent vastgelopen

Zo gaat het individuele therapie traject er uit zien

Bij onze praktijk in Groningen (West-kant van de stad)

 • Je start met een kennismakingsgesprek, waarin we samen helder maken wat je wilt bereiken. We maken een overzicht van de ervaringen die je hebt mee gemaakt en mogelijk de oorzaak kunnen zijn van de dis-balans.

 • 1 a 2 weken later volgt je eerste vervolg sessie van 1¼ uur, waarbij we dieper tot de kern doordringen van je dis-balans.

 • Deze vervolg sessies zijn vervolgens elke 1, 2 a 3 weken, afgestemd op jouw wensen. Voor de één zijn 5 vervolg sessies genoeg en voor de ander is 15 een goed begin. Alles hangt af van de ervaringen die je hebt mee gemaakt en de wens om echt te willen veranderen.

 • Na verloop van tijd kan er meer tijd gepland worden tussen de sessies. Ook is er de mogelijkheid om een follow-up gesprek te doen over een aantal maanden, zodat er toch een moment ruggespraak is.

 • Biologische koffie of thee is gratis beschikbaar.

 • Telefonisch consult onder de 10 minuten zijn kosteloos inbegrepen.

Wat kun je zelf doen?

Zo haal je alles uit de individuele therapie gesprekken:

 • Zorg dat je serieus met jezelf aan de slag wilt gaan

 • Neem je voor dat je de intentie hebt echt te willen veranderen

 • Wees gemotiveerd om jezelf kwetsbaar en open op te stellen

 • Voel de bereidheid tot een open houding, die verder gaat dan alleen oppervlakkigheden

 • Realiseer je dat je met dit traject je leven in een stroomversnelling gaat brengen

 • Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen voortgang en geef steeds aan wat je nodig hebt

 • Lever respectvol en actief een bijdrage aan de therapie sessie gesprekken

 • Verzamel de moed om tot de kern van pijnpunten te komen, om deze echt op te lossen

 • Wees bereid om alles uit je leven te halen en dat je dus bereid bent tijd, geld en aandacht in jezelf te investeren

 • Zorg dat je gemakkelijk aan de betalingsverplichting kan voldoen

Hoe lang duren de individuele therapiesessies?

Een sessie duurt ongeveer 1¼ uur, meestal is dit een passende duur. We houden rekening met enige uitloop en zijn samen verantwoordelijk voor het bewaken van de tijd.
Indien gewenst, omdat je het zelf fijn vindt meer tijd te hebben, of omdat je verder weg woont, kunnen we afspreken om sessies van anderhalf uur te doen.

+
-

Hoe lang duurt een individueel therapie traject en/of uit hoeveel gesprekken bestaat dit?

Minimaal ben je al gauw 3 tot 5 gesprekken verder om een blijvende verandering te bewerkstelligen. We bekijken per keer of een vervolgafspraak zinvol is en bepalen samen wat nodig is en ook wat praktisch is (qua agenda en financiën). In overleg is veel mogelijk.

Je bent altijd vrij om te stoppen, dan wel te blijven of terug te komen. De meeste mensen komen in het begin wat intensiever, bijvoorbeeld om de week. Later neemt de frequentie af. Sommige mensen komen maar een paar keer. Anderen blijven in een lage frequentie bij ons komen voor ‘onderhoudsgesprekken’. Als jij of wij het idee hebben dat het goed is om af te ronden dan bespreken we dit.

+
-

Wat is een goede frequentie voor de afspraken voor individuele therapie?

De frequentie van je bezoek aan onze praktijk hangt natuurlijk af van de problematiek die je tegen komt. Je kunt de vraag ook omdraaien, hoe vaak wil je steun in je ontwikkeling. Hieronder een suggestie om daar voor jezelf al een idee over te krijgen:

 • Wekelijks: intensief en wij kijken nauwgezet met je mee hoe het gaat
 • Twee wekelijks: iets minder intensief, toch voldoende dat wij sterk betrokken blijven bij je ontwikkeling
 • Drie wekelijks: meer zelfstandig, veel dingen zul je zelf moeten oplossen
 • Maandelijks: zelfstandig, onze begeleiding bestaat uit lichtjes bijsturen
 • Follow-up: een evaluatie na ongeveer 3 maanden, 6 maanden en een jaar, zodat het geleerde goed beklijft
+
-

Is een verwijzing van de huisarts nodig voor individuele therapie?

Nee, een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Je bent vrij om je aan te melden en je kunt gewoon zelf contact met ons opnemen.

+
-

Je hebt al zelfinzicht en psychologische begeleiding gehad. Voegt een individueel therapie of relatietherapie traject bij ZEON dan nog iets toe?

Wanneer je zelfinzicht en begeleiding hebt gehad en je merkt dat je nog steeds zoekende bent, dan kunnen wij je juist heel goed helpen de inzichten die je hebt om te zetten naar ervaring. Je kunt veel inzicht hebben zonder dat weet hoe je om kunt gaan met je gevoelens en emoties, je zit dan veel te veel in je mind en doet te weinig met je gevoelens. Wij helpen je om je innerlijke rustpunt te vinden, zodat je niet meer hoeft te zoeken en volledig kunt ontspannen in het moment van het hier & nu.

+
-

Je zoekt voor het eerst psychologische begeleiding. Kun je dan een traject bij ZEON volgen?

Bij ZEON leer je hoe je (weer) vanuit je hart kunt leven, zonder je hoofd aan de kant te schuiven. Balans tussen beide is belangrijk. Hoe kun jij wat je weet over jezelf toepassen in de dagelijkse praktijk om een gelukkiger en liefdevoller leven te verkrijgen.
Wij hebben veel deskundigheid over het omgaan met gevoelens en emoties. We geven begeleiding om angsten te overwinnen, leren mensen omgaan met hun frustraties en geven handvatten om verdriet te verwerken.
We kunnen je ook helpen bij zingevingsvraagstukken. Waar ligt je passie en hoe je voor jezelf een doel vinden wat je leven zinvol maakt.

+
-

Werken jullie ook met kinderen of jongeren?

Nee, het werken met kinderen en jongeren vraagt een heel andere benadering. De jongste mensen die zich aanmelden zijn vanaf 16 tot 18 jaar en hangt af van hun ontwikkeling.

+
-

Vind hier het antwoord!
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op, wij beantwoorden je vragen graag.

Algemene vragen die gelden voor ons centrum staan hier beschreven.

Contact

Bij ZEON kun je op diverse manier werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De tarieven zijn afhankelijk van het traject dat je volgt en bij wie je het volgt.Telefonisch:

050 – 535 25 30
Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Wanneer je ons niet persoonlijk treft, kun je een bericht achter laten op de voicemail.

Sessie tijden voor therapie of training:

Op maandag tot en met vrijdag tussen (aanvangstijd) 10.00 en 17.00 uur. Op een avond of zaterdag is mogelijk met een kleine toeslag.

E-mail:

info@praktijkzeon.nl

Praktijkadres:

Kerkstraat 46
9745 CK Groningen
(West-kant van de stad, wijk Hoogkerk)


Voor de auto zijn gratis parkeervakken.

Bus Lijn 8. Kijk voor de actuele bustijden op www.9292ov.nl of op www.arriva.nl

Klik hier voor een routebeschrijving. Vul bij Google Maps aan de linkerkant uw adres in bij [A].