&
Zelfontplooiing
Ontspanning

Wat is een retraite

Een Retreat, is dat iets voor mij?

Wanneer je op zoek bent naar meer balans, ontspanning of geluk, zeker!

Hoor jij ook steeds meer mensen om je heen het hebben over een Retraite? Of in Retreat gaan?

Wat is nu precies een “Retreat” of "Retraite"en waarom zou je dat doen? Een retraite is een keuze om je even helemaal op jezelf te richten en de dagelijkse dingen los te laten. Je legt de focus helemaal op jezelf en maakt jezelf los van alledaagse patronen.
Het is een manier om je op te laden, om tot diepere antwoorden op vraagstukken te komen en om nieuwe inzichten te laten opborrelen. Je stapt tijdens het volgen van een retraite uit je bekende omgeving en daardoor ook uit het dagelijkse keurslijf van gewoonten en verplichtingen.

De voordelen van een retreat

 • Kom in een staat van diepe rust
 • Ontwikkel je gevoel voor spiritualiteit
 • Leer jezelf echt kennen
 • Krijg nieuwe inzichten in oude problemen
 • Ervaar een scherpere focus
 • Geef richting aan echt belangrijke zaken
 • Maak binding met je diepere levensdoel

Voor wie is deze retraite bedoeld?

Op zoek naar nieuwe ideeën, frisse inzichten en antwoorden op levensvragen

Zoek je rust en tijd voor jezelf, meer contact met de natuur, een plek om op te laden, wil je geïnspireerd raken en nieuwe energie op doen? Dan is deze retraite zeker geschikt voor jou! Je krijgt hier tijd en ruimte om je te bezinnen op jezelf. Omdat je niets hoeft en je geen afspraken en verplichtingen hebt, vertraagt de tijd. Zo kom je helemaal tot rust en geef je je lichaam en geest ruimte om op adem te komen en te helen van impactvolle gebeurtenissen. Je gaat aan de slag met je bewustzijn en legt jezelf aan een mentale oplader. Daardoor kun je nieuwe ervaringen opdoen, zoals rust creëren in je hoofd, mildheid opbrengen voor jezelf of jezelf vergeven voor fouten uit het verleden. Tijdens een retraite zul je merken dat er nieuwe ideeën, frisse inzichten en antwoorden op levensvragen naar boven komen.

Ervaar zelf wat een retraite met je kan doen

Reserveer alvast je plek in 2025 met een aantrekkelijke korting

Geluk vind je in je binnenwereld

Door oppervlakkige zorgen en beslommeringen los te laten

Tijdens een retraite geef je jezelf en daarmee ook je lichaam en geest rust. Je stelt je open voor de meer wezenlijke dingen en maakt ruimte in jezelf voor de levensvraagstukken die er echt toe doen. De oppervlakkige zorgen en beslommeringen verschuiven naar de achtergrond en je richt je op het moment in het hier & nu.

Geluk is niet te vinden in de buitenwereld. Het zijn de gevoelens en gedachten die zich in je binnenwereld afspelen die bepalend zijn voor je geluksgevoel. Juist met die binnenwereld maak je contact tijdens de retraite, hoe is het daar wanneer je de buitenwereld meer los laat en bewust wordt van de dieper liggende gevoelens en gedachten. Je vertraagd jezelf en zorgt ervoor dat je jezelf niet kunt afleiden met gemakkelijk vermaak zoals surfen op internet, social media, je kijkt even geen filmpjes, series of talkshows en al die andere dingen die je overstelpen met prikkels en informatie. In eerste instantie zul je je ongemakkelijk gaan voelen, omdat je zo gewend bent aan dat behaaglijke onderhoud zodat je niet stil hoeft te staan bij de echt belangrijke dingen. Na een tijdje verdwijnt dat ongemakkelijke gevoel en word je meer en meer bewust van je innerlijk.

Slow down, relax, volledig tot rust komen…

Alles is er op gericht om helemaal jezelf te zijn

Een magische plek van rust, liefde en er echt helemaal mogen zijn. Dit is een belevenis op een schitterende locatie en omgeven door fijne en warme mensen. Een plek waar je helemaal mag opladen en met mooie nieuwe inzichten naar huis kunt gaan. Je gaat door de rust en stilte alles intenser ervaren, de geluiden worden mooier, de kleuren helderder, gevoelens echter, geuren krachtiger en smaakbeleving subtieler. Je maakt in een paar dagen een intense groei door, waarvan je nog tijden de vruchten zult plukken.

Je leert hoe je meer bij jezelf kunt blijven, zodat je stabieler en beter in balans blijft. Door het volgen van een retraite kun je sneller en gemakkelijker bij je eigen innerlijke rustpunt komen, ook als je weer thuis gekomen bent. Je creëert rust in je hoofd, mildheid naar jezelf en kunt oude ervaringen veel beter los laten.

Al met al is het een onuitwisbare indruk waar je nog jaren met een heel warm gevoel op terug zult kijken.

Een retraite is perfect voor het vinden van innerlijke rust en geeft wonderbaarlijke inzichten in wat je echt nodig hebt. We zorgen ervoor dat je een fantastische tijd gaat hebben!

Gun jezelf deze fantastische ervaring!

Maak kennis met je innerlijke stilte

Welk soort retraite geven wij?

De belangrijkste aandachtspunten op een rij

 1. Keuze tussen een individuele, partner relatie of groep retraite

 2. Oefeningen die je helpen om je meer op jezelf te richten, zoals meditatie en mindfulness

 3. Oefeningen die je helpen om meer zelfinzicht te krijgen

 4. Een verbeterde zelfbewustzijn, je bent beter in staat om je aandacht op jezelf te richten

 5. Tijd voor jezelf om te genieten van de rust en omgeving

 6. Ondersteuning tot het krijgen van belangrijke inzichten in jezelf, je leert jezelf beter kennen

 7. Meer contact met de natuur en daarmee je innerlijke spiritualiteit

 8. Gezonde maaltijden en ondersteuning in het maken van gezonde keuzes

 9. Het loslaten van belemmerende patronen en overtuigingen