&
Zelfontplooiing
Ontspanning

Individuele of Relatie Therapie bij John

Deskundige professionals in Groningen

John geeft individuele therapie, relatietherapie en trainingen sinds 1994

Liefde, leven, lachen

Meer liefde ervaren, het leven vieren en oprecht kunnen lachen. Wanneer het langere tijd niet stroomt raak je het contact met jezelf en je omgeving kwijt. Contacten lopen stroever en spanningen lopen op. Spanningen ontstaan doordat je jezelf niet serieus neemt, niet luistert naar je gevoelens, voortdurend negatieve gedachten in jezelf herhaalt, innerlijke impulsen negeert, alles en iedereen heel rationeel benadert, om een aantal voorbeelden te noemen.

Geen wachtlijst – start de verandering vandaag nog!

Je kunt vaak dezelfde week al terecht

In de ban van emoties of emotieloosheid

Geblokkeerde emoties kunnen het leven heel onaangenaam maken. Verdriet, boosheid of angst kunnen een verlammende greep hebben, omdat je niet weet hoe om te gaan met deze gevoelens. Het kan zijn dat emoties je leven overheersen en je voortdurend overspoelen.

Het kan ook zijn dat je het contact met je gevoelens hebt verbroken en vlak bent geworden. Alles lijkt monotoon en een sleur geworden. In beide gevallen ben je het luisteren naar je hart verleert en zit je teveel in je hoofd en gedachten.

Individuele of Relatie Therapie bij Sanne

Voel je vrij om met me in gesprek te gaan en te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen bij onze praktijk in Groningen

Meer →

Meer Zelfvertrouwen in 5 sessies

Ontwikkel een positiever zelfbeeld en meer eigenwaarde.

Meer →

Innerlijke vrede van je hart

Innerlijke vrede vind je door te luisteren naar de stem van je hart. Je herkent het stemmetje van je hart aan de wijze hoe het tegen je praat. Het hartstemmetje praat alleen in positiviteit en nooit in negativiteit. Jezelf verplichtingen opleggen of vertellen dat je iets niet meer moet doen, is de stem van de mind. Het hart praat liefdevol, mild en bemoedigend. Des te meer je leert luisteren naar dat vriendelijke stemmetje in jezelf, des te rustiger het binnenin wordt.

De mind gebruik je om dingen te plannen, analyseren en problemen op te lossen. De mind is vooral bruikbaar in de buitenwereld. Het hart gebruik je om liefde te ervaren voor jezelf en voor anderen. De weg is om die liefde in jezelf tot bloei te laten komen. Wanneer je jezelf lief hebt kun je ook je liefdespartner mild benaderen en kan de relatie tot bloei komen.

Mijn motto: Liefde voor het Leven.

Graag nodig ik je uit voor een gesprek, in je eentje of met de partner/mensen die je mee wilt nemen. Daarnaast geef ik boeiende en leerzame groepen en workshops, meer informatie daarover vind je elders op deze site.

Durf te veranderen

Neem de sprong en meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek in Groningen

Lees meer

Verwerken en loslaten

Een diepgaand innerlijk proces

In therapie-land wordt veel gesproken over verwerken, loslaten en een plek geven; zonder duidelijk te maken wat dit nu concreet betekent. Er wordt regelmatig geprobeerd rationeel een oplossing te bedenken voor emotionele gebeurtenissen. Dit gaat echter voorbij aan de functie die emoties hebben voor het welzijn van de mens. Een emotie gaat verder dan het rationeel verklaren of oplossen van de gebeurtenis.

Een emotie is een teken dat iets je diepgaand raakt en het gevoel wat naar boven komt maakt dat duidelijk. De mind kan die emoties misschien niet begrijpen, is het er vaak niet mee eens en wil zich tegen al die vervelende gevoelens verzetten. Emoties trekken zich weinig van de mind aan en lichamelijk voltrekt zich een proces waar je weinig invloed op lijkt te hebben.

Emotionele pijn loslaten: zó help je je lichaam bij het loslaten van oude pijn en trauma

Emotionele processen veroorzaken echter altijd spanning op het moment dat het ervaringsproces wordt geblokkeerd of onderbroken. Jonge kinderen hebben nog geen mechanisme ontwikkeld om emoties te blokkeren en daar zie je de onmiddellijke uiting van het gevoel. Naarmate je opgroeit leer je emoties meer onder controle te krijgen en meestal betekent dit een gevoel wegdrukken en blokkeren.

Door emoties serieus te nemen kom je dichter tot jezelf

Verwerken betekent in feite het emotionele proces deblokkeren en de onderbroken lijnen herstellen. Loslaten is letterlijk het ontladen van spanning die zich in het lichaam heeft opgehoopt, soms is dit een ophoping van jarenlange inhouding, controle of beheersing. Een plek geven betekent het inzicht krijgen hoe deze spanning zich jou in zijn of haar greep houdt en dit vervolgens met zorg en aandacht  loslaten.

Mijn werkwijze bestaat uit het in balans brengen van de rationele, emotionele en ook spirituele lagen in jezelf. In veel gevallen is de rationele laag eenzijdig ontwikkeld, omdat we in een kenniscultuur leven.

Emoties worden al op jonge leeftijd onderworpen aan ontkenning en als iets negatiefs beschouwd. Als kind kreeg je te horen dat je je niet mocht aanstellen, je groot moest houden, beter je best moest doen of op een andere manier werd je gestraft als je je emoties toonde.

In feite is het uiten van je emotie niets anders dan het heel basaal communiceren van je dieper liggende gevoelens. Juist door je emotie serieus te nemen kom je dichter bij je eigen wezen. Het is daarom enorm bevrijdend om te leren dat dit een andere laag is in jezelf, die je ook heel bewust kunt inzetten en gebruiken voor je eigen welzijn.

Spiritualiteit wordt vaak niet begrepen en snel af gedaan als zweverig geneuzel. De spirit of ziel kun je zien als je diepste wezen, dat deel waar je passie en liefde zijn oorsprong vindt. Gewoon heel nuchter je passie, liefde en bezieling volgen, dat is waar het toch echt om gaat!

Een heldere aanpak

Assertiviteit, Zelfvertrouwen, Grip op gevoelens, Ademwerk en meer. Hier aanmelden.

Lees meer

Dit zijn het soort hulpvragen waarmee mensen zich voor therapie aanmelden:

 • Lichamelijke onrust of spanning

 • Moeite met het maken van echt contact of verbinding

 • Loslaten van iemand of iets en afscheid nemen

 • Vastlopen in conflict met partner, vrienden of familie, werk

 • Verwerken van een (zeer) nare ervaring (van kort of lang geleden)

 • Gemis aan geluk of zingeving

 • Vinden en ervaren van innerlijke rust

 • Vastlopen in piekeren of gedachtepatronen

 • Keuzestress

 • Gebrek aan zelfvertrouwen en/of assertiviteit

 • Overbelast of (tegen) burn-out

Flexibel en persoonlijk

"Mijn werkwijze is flexibel en persoonlijk. Mijn dank is nog steeds groot voor de leerprocessen die ik kreeg van Siddharta van Langen en Augela van Aubel en waar ik met plezier de 4 jarige HBO beroepsopleiding tot neo-hypnotherapeut (body-oriented psychotherapy) volgde en later ook de 2 jarige opleiding om te kunnen werken met familieopstellingen. Niet alleen leerde ik er therapeutische vaardigheden, ook mijn levenshouding veranderde drastisch. De methodes en technieken die ik heb geleerd, heb ik mij inmiddels dusdanig eigen gemaakt dat hierdoor mijn eigen manier van werken is ontstaan. Mede door de vele trainingen die ik samen met Sanne geef, hebben we samen werkmodellen ontwikkeld die praktische handvatten bieden om tot zelfinzicht te komen.

Daarnaast volgende ik diverse studies op het gebied van Voedings- en Gezondheidsleer onder andere bij de Natura Foundation in Numansdorp. Verder houd ik me up to date met bijscholing die me boeit, zoals bijvoorbeeld het Emotionally Focused Relatietherapie programma ‘Houd me vast’ volgens de visie van Sue Johnson bij opleidingsinstituut BivT."

Zo ziet het individuele therapie traject er uit:

 • Je start met een kennismakingsgesprek in Groningen, waarin we samen helder maken wat je wilt bereiken. We maken een overzicht van de ervaringen die je hebt mee gemaakt en mogelijk de oorzaak kunnen zijn van de dis-balans.

 • 1 a 2 weken later volgt je eerste vervolg sessie van 1¼ uur, waarbij we dieper tot de kern doordringen van je dis-balans.

 • Deze vervolg sessies zijn vervolgens elke 1, 2 a 3 weken, afgestemd op jouw wensen. Voor de één zijn 5 vervolg sessies genoeg en voor de ander is 15 een goed begin. Alles hangt af van de ervaringen die je hebt mee gemaakt en de wens om echt te willen veranderen.

 • Na verloop van tijd kan er meer tijd gepland worden tussen de sessies. Ook is er de mogelijkheid om een follow-up gesprek te doen over een aantal maanden, zodat er toch een moment ruggespraak is.

 • Biologische koffie of thee is gratis beschikbaar.

 • Telefonisch consult onder de 10 minuten zijn kosteloos inbegrepen.

Sinds wanneer geeft John therapie en training?

De eerste sessie gaf John in het najaar van 1994 en sindsdien heeft hij vele mensen begeleid in een therapie of training traject. Het is zijn passie om mensen te begeleiden en hen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.
De rode draad in zijn werk is dat mensen meer zelfacceptatie, liefde en compassie voor zichzelf vinden.
Zijn begeleiding zit vol empathie, humor en lichtheid; hij reflecteert, confronteert, steunt, begeleidt en knuffelt waar nodig. Er is ruimte om te lachen, te huilen en om boosheid te uiten. Angst neem hij serieus door je bij de hand te nemen en samen het avontuur aan te gaan.

+
-

Welke studie heeft John gevolgd om therapie en training te kunnen geven?

In 1997 studeerde hij af als Neo-Hypnotherapeut aan de 4-jarige HBO beroepsopleiding bij de New Men Academie te Meerseldreef in België.
Hij koos voor deze studie omdat deze verder ging dan alleen het bestuderen van theorie. Voor hem was het belangrijk dat de kennis van binnenuit komt in plaats van theoretische modellen. Zijn studie was een intens persoonlijk leerproces en door deze persoonlijke leerervaring kan hij de opgedane kennis als vanzelfsprekend doorgeven aan anderen.

Via zijn studie kwam hij in aanraking met de visie van Osho, een Indiase mysticus en spiritueel leraar, en vond hierdoor een diepe innerlijke stilte in zichzelf.

De visie van Osho en zijn studie tot Neo-Hypnotherapeut vormen de basis van zijn werk. Aanvullend volgende hij vele cursussen, trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Al deze kennis integreert hij op een eigen wijze in een doeltreffende begeleiding van mensen.

Kenmerkend:

 • Zijn innerlijke rust
 • Open houding en luisterend oor
 • Snel tot de kern komen
 • Confronterend en zeggen waar het op staat
 • Eerlijk en oprecht
+
-

Vind hier het antwoord!
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op, wij beantwoorden je vragen graag.

Algemene vragen die gelden voor ons centrum staan hier beschreven.

Contact

Bij ZEON kun je op diverse manier werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De tarieven zijn afhankelijk van het traject dat je volgt en bij wie je het volgt.Telefonisch:

050 – 535 25 30
Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Wanneer je ons niet persoonlijk treft, kun je een bericht achter laten op de voicemail.

Sessie tijden voor therapie of training:

Op maandag tot en met vrijdag tussen (aanvangstijd) 10.00 en 17.00 uur. Op een avond of zaterdag is mogelijk met een kleine toeslag.

E-mail:

info@praktijkzeon.nl

Praktijkadres:

Kerkstraat 46
9745 CK Groningen
(West-kant van de stad, wijk Hoogkerk)


Voor de auto zijn gratis parkeervakken.

Bus Lijn 8. Kijk voor de actuele bustijden op www.9292ov.nl of op www.arriva.nl

Klik hier voor een routebeschrijving. Vul bij Google Maps aan de linkerkant uw adres in bij [A].