&
Zelfontplooiing
Ontspanning

Individuele retraite

Maak opnieuw verbinding met je wezen

Laat angst, spanning en zorgen los terwijl je deze transformerende reis ervaart

In deze individuele retraite verken je zachtjes je innerlijke wereld, omarm je acceptatie, cultiveer je gemoedsrust en maak je contact met je authentieke zelf.

Het is een reis helemaal voor jezelf die je altijd al een keer hebt willen doen.

Door stilletjes bewuster waar te nemen word je innerlijk rustiger en begin je de wereld anders waar te nemen: je wordt opmerkzaam hoe lichaam, gedachten en gevoelens reageren.

Als je gedachten stoppen met kletsen, wordt je innerlijke wijsheid wakker. De waan van de dag lost langzaam op en je begint dingen helderder te zien. Dingen die je eigenlijk allang wist worden duidelijk en keuzes die je wilt maken gemakkelijker. Gevoelens worden rustiger omdat je stil staat om naar ze te luisteren. Als vanzelf gaat je hart meer en meer open staan, zodat liefde weer mag gaan stromen.

Meditatie tijdens een retraite biedt de krachtige gelegenheid om dagelijkse beslommeringen achter je te laten en je volledig te richten op zelfzorg en innerlijke groei. Hiermee creëer je zelf een ruimte van rust en stilte waarin je jezelf kunt herontdekken en een diepere verbinding met jezelf kunt ervaren.

Tijdens de retraite maak je een innerlijke ontdekkingsreis en krijg je weer contact met je diepere wijsheid en intuïtie. Het stelt je in staat om in je kern te groeien en je leven daardoor bewuster vorm te geven.
Door uit het dagelijkse keurslijf van gewoontes en patronen te stappen maak je een echter contact met je ware zelf. De verplichtingen en verantwoordelijkheden die je draagt kunnen er voor zorgen dat je het contact met je diepere wezen verliest, waardoor je op de automatische piloot staat. Een retraite helpt je om uit de automatische piloot te stappen, zodat je weer grip op jezelf en je eigen leven krijgt.

Inclusief:

 • Overnachten in één van onze kamers
 • Je bed is voor je opgemaakt en er liggen handdoeken voor je klaar
 • Doe je eigen ochtend ritueel, we helpen je graag met o.a. yoga/pilates achtige-oefeningen, eenvoudige fitness oefeningen en meditatie-lessen
 • Persoonlijke 1-op-1 sessies om een shift te maken in je persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Voldoende ruimte en tijd voor jezelf om weer helemaal op te laden en in het moment zelf deze dagen in te vullen en te zien wat er naar boven komt. Doe niets, of doe waar je zin in hebt. Creëer ruimte voor nieuwe inzichten en laat je creativiteit weer gaan stromen.
 • We koken samen en je eet met ons mee. We eten zoveel mogelijk biologisch.

Voor iedereen toegankelijk

We zeggen niet dat het gemakkelijk is, maar wel dat het eenvoudig is

De kracht van een individuele retraite

Veel meer dan alleen maar stil zijn

Een belangrijk effect van een retraite is het bereiken van een diepere innerlijke rust. Door de geest te kalmeren en in het hier en nu te zijn, kun je een dieper gevoel van vrede en sereniteit ervaren.

Tijdens een individuele retraite stemmen we een speciaal op maat gemaakt programma op jou af. Ben je op zoek naar persoonlijke groei en zelfontplooiing dan zijn dit een aantal verbeteringen die je kunt bereiken:

 • Verbeterde mentale helderheid en focus

 • Diepere ontspanning en stressvermindering

 • Bevordering van emotioneel evenwicht en welzijn

 • Verhoging van zelfbewustzijn en zelfacceptatie

 • Versterking van veerkracht tegen stress en uitdagingen

 • Loslaten van beperkende overtuigingen en patronen

 • Ballast uit het verleden verwerken en focus op het hier & nu

Ook benieuwd wat Me time met jou doet?

The magic will happen soon

Tijdens deze retraite krijg je de gelegenheid om je volledig op jezelf te richten en kun je een enorme stap maken in je persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Door jezelf tijdelijk terug te trekken uit de dagelijkse drukte, creëer je ruimte voor zelfreflectie en innerlijke groei.

"De meeste spijt krijg je van te weinig Me time, gun jezelf meer Me time"

Een retraite helpt je in het proces van het vinden van innerlijke rust en het realiseren van spirituele groei. Hierdoor kun je meegemaakte ingrijpende ervaringen veel gemakkelijker verwerken en krijg je meer zelfinzicht die nodig is bij het nemen van belangrijke levensbeslissingen. Het ondersteunt je om voor jezelf te reflecteren wat echt belangrijk is en welke dingen bijzaak zijn. Om die reden is het eenvoudiger om beslissingen te nemen, keuzes die je door de drukte van de dag in het gewone leven veel lastiger kunt maken.

Dompel je onder in een omgeving die bevorderlijk is voor spirituele groei

Misschien wel de meest waardevolle periode in je leven

Door deel te nemen aan een retraite maak je jezelf los van de constante stroom van afleidingen en verantwoordelijkheden om je heen. Je kunt je volledig focussen op je eigen gedachten en gevoelens. Er komt ruimte voor echte vragen zoals:

 • Wat zijn mijn diepste verlangens?

 • Wat zijn mijn sterke punten en zwakke punten?

 • Wat is mijn levensdoel?

 • Ben ik op het goede pad en doe ik de dingen die ik echt wil doen?

Je krijgt antwoorden omdat je er echt tijd voor vrijmaakt en niet afgeleid wordt door verantwoordelijkheden die je normaal gesproken hebt. Een diepere verbinding met jezelf maakt het leven een stuk aangenamer, je doet dingen meer op gevoel en intuïtie in plaats van te tobben welke rationele keuze de beste is om te maken.

Hoe ziet het individuele retraite programma er uit?

Kies je eigen verblijfsduur en je krijgt een ervaring helemaal op jou afgestemd

Het individuele retraite verblijf is helemaal op jou afgestemd, je geeft zelf aan hoe lang je wilt verblijven. Het minimale verblijf is 2 volle dagen, dus 3 nachten. De duur van je verblijf bepaal je zelf en kan vier, vijf dagen zijn, een week en misschien zelfs een maand. Je voelt zelf wat goed voor je voelt en wat je nodig hebt. Je krijgt de tijd om thuis te komen bij jezelf. Hierdoor creëer je rust en ruimte om je blik naar binnen te keren voor zelfonderzoek en spirituele groei.
Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Aankomst:
De eerste dag is de aankomstdag, je kunt je rustig installeren en rondkijken waar je de komende tijd verblijft. Afhankelijk van je aankomsttijd kunnen we de maaltijd gezamenlijk nuttigen.

Vervolg dagen:
Tot 10.00 uur - Ochtendprogramma
10.00 en 11.00 uur - Ontbijt
11.00 tot 15.00 uur - l'Après-midi
15.00 tot 16.00 uur - Thee uurtje
16.00 tot 19.00 uur - Fin d'après-midi
19.00 tot 20.30 uur - Diner
20.30 tot 22.00 uur - La soirée

Vertrekdag:
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en keer je met een heel voldaan gevoel huiswaarts. Je bent een liefdevolle ervaring voor jezelf rijker die je nooit zult vergeten.

Toelichting van de mogelijkheden van de dagdelen staat verderop beschreven.

Toelichting van de dagdelen:

De invulling van de dagdelen doen we in overleg. Voor de één is de ochtend rustig aan beginnen heerlijk en voor de ander sluit zo'n moment beter aan wanneer het aan het eind van de dag plaats vindt. We bespreken en onderzoeken samen met jou hoe jij optimaal tot rust kunt komen, zodat je helemaal tot jezelf komt. We helpen je hoe je in diepe, aandachtige aanwezigheid kunt komen en blijven. Meditatie is het beoefenen van aanwezig zijn in het moment. Wanneer je het inzicht krijgt hoe je volledig in het hier & nu kunt zijn, is het beoefenen van meditatie feitelijk overbodig geworden.

De dagdelen: Ochtendprogramma, l'Après-midi, Fin d'après-midi, La soirée:
Meditatie, mindfulness, (stilte?)wandeling, yoga-achtige oefeningen, ademwerk ‘release’, meditatie in beweging, zitmeditatie, lichaams- en energiewerk, meditatieve tuinwerkzaamheden, een persoonlijke 1-op-1 sessie of een vrije middag/avond die je zelf mag invullen.

Stel een vraag

Vanaf 2025 kun je deze individuele retraite boeken.

Voor meer informatie kun je het vragenformulier invullen.

Stel gerust vragen die bij je opkomen na het doornemen van de site. We staan open voor suggesties en ideeën en helpen je graag.