&
Zelfontplooiing
Ontspanning

Veel gestelde vragen (algemeen)

Is het bij ZEON in Groningen gemakkelijk parkeren?

In de parkeervakken in de Kerkstraat in Groningen kun je gratis parkeren. Er is in het algemeen voldoende ruimte dat je vlakbij kunt parkeren. Soms moet je een klein stukje verder staan, maar je loopt gemakkelijk naar ons toe.

+
-

Hoe is het openbaar vervoer naar ZEON in Groningen?

Buslijn 8 rijd vanaf het hoofdstation richting de Kerkstraat in Groningen.
Uitstappen bij halte Hoendiep/Zuiderweg en nog 230 meter, zo'n 3 minuten, lopen naar Kerkstraat 46.
Terug instappen bij de halte Zuiderweg, net over de brug.

+
-

Wordt de therapie of een training vergoed vanuit de zorgverzekering?

De vergoedingen voor alternatieve zorg is in de afgelopen jaren steeds verder uitgekleed. Terwijl van de therapeuten steeds meer verwacht wordt qua nascholingen en verplichtingen die vaak niets te maken hebben met het werkveld waarin we bewegen.

Wij hebben dan ook besloten uit deze ratrace te stappen.

Na een jarenlang lidmaatschap van een beroepsvereniging, wat ons meer heeft gekost dan opgeleverd, zijn wij eruit gestapt. Die keuze hebben wij als een opluchting ervaren.

Dat betekent dat onze behandelingen niet langer deels vergoed worden door de zorgverzekering.

Wij hebben geen contracten met verzekeraars, dus de therapie kan niet vergoed worden vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering. Het voordeel is dat er geen verwijsbrief van de huisarts nodig is en wij laagdrempelig met mensen kunnen werken. Ook hoeven wij geen protocollen te volgen van zorgverzekeraars en is een diagnose voor een stoornis geen voorwaarde (dit is meestal niet aan de orde en ons inziens een onnodige inmenging van zorgverzekeraars in de persoonlijke leefsfeer). Wij hebben ook geen standaard informatie-uitwisseling met andere zorgaanbieders, tenzij je hier zelf nadrukkelijk om hebt gevraagd.

+
-

Wat is ongeveer de leeftijd van mensen die zich aanmelden?

De meeste mensen in onze trajecten in Groningen zijn tussen de 25 en 65 jaar, maar dat wil niet zeggen dat het “niets voor jou is” als je ouder of jonger bent. Belangrijkste is dat je wat wilt leren en naar jezelf wilt kijken. Onze ervaring is dat leeftijd geen rol speelt en al snel wegvalt.

+
-

Waar worden de therapieën en trainingen gegeven?

De sessies vinden plaats in ons eigen centrum in Groningen - stad (westkant). Hier kunnen wij de optimale sfeer neerzetten om jou te begeleiden. Voor een aantal trainingen is het mogelijk deze online te volgen.

+
-

Kan ik in de avond of in het weekend een afspraak maken?

Voor ons is onze vrije tijd ook belangrijk, we geven de voorkeur om op maandag tot en met vrijdag af te spreken tussen 10.00 en 18.00 uur. Spreek je liever in de avonduren of in het weekend af, dan is dat mogelijk. Je betaalt dan een toeslag, dit staat beschreven in de tarieven van ZEON.

+
-

Kan ik een afspraak verzetten of afzeggen? Zijn hier kosten aan verbonden?

Ja hoor, geen probleem om een afspraak af te zeggen of te verzetten.
Je kunt tot 24 uur voor onze afspraak, deze zonder enige kosten afzeggen of verzetten. Dit geeft ons de gelegenheid om iets anders in te plannen. We vinden het wel fair dat je rekening met ons houdt en dat dit betekent dat je je tijdig afmeldt. Mocht je later afzeggen of je komt niet opdagen, dan brengen we de afgesproken tijd wel rekening.

+
-

Wat kan ik doen wanneer ik te snel ben geweest met een aanmelding en er op terug wil komen?

Ben je te snel bent geweest in je enthousiasme met je eerste aanmelding dan is het geen probleem je weer af te melden. We vinden het belangrijk dat je gemotiveerd bent en open staat voor een eerste afspraak, mocht je om wat voor een reden dan ook je terug willen trekken dan kan dat. We vinden het wel fair dat je rekening met ons houdt en dat je je zo tijdig mogelijk afmeldt. Op die manier zijn en blijven wij ook super gemotiveerd.

+
-

Onzeker of dit de juiste aanpak is? Kan ik zomaar (gratis) kennis maken?

Je bent zeker welkom om te onderzoeken of het klikt en of je op de goede plek zit. Wanneer de informatie op de website je aanspreekt heb je de eerste stap al gemaakt. Je kunt telefonisch of via de mail contact opnemen om nog wat meer vragen te stellen. Voelt dat goed, dan is een uitgebreider intakegesprek de volgende stap. Hierin kunnen we dieper ingaan op de vraagstukken / probleemsituaties die je ervaart en beantwoorden wij de vragen die je hebt over onze werkwijze.

Voor kort telefonisch en mail contact rekenen we geen kosten, voor een eerste afspraak geldt een gereduceerd tarief. Op die manier maken we de drempel voor jou zo laag mogelijk.

+
-

Voor specifieke vragen over de therapie of training kun je op de pagina zelf kijken, onderaan op de pagina bij de tab 'veel gestelde vragen'.