Veel gestelde vragen therapie

Op welke doelgroep richt ZEON zich?
We richten ons op mensen die de oorzaak van hun problematiek willen aanpakken en zich beseffen dat het negeren en wegstoppen van emoties niets oplost. Door problemen bij de bron aan te pakken kunnen dingen op z’n plek vallen en is een echt blijvend herstel mogelijk.

Wat kun je je voorstellen bij een gesprek?
Samen met jou bepalen we wat je belangrijkste vraag is en waar de emotionele belasting het zwaarst is. We geven handvatten om de spanning en lading van de emotionele belasting los te laten, zodat je op een natuurlijke manier ontspant. Zijn, Voelen en Denken zijn de leidraad in de gesprekken en we stellen vragen zoals: ‘Wat merk je nu?’, ‘Wat voel je nu?’ en ‘Wat denk je nu?’. Met deze vragen geven we je inzicht in denkpatronen, laten we je ervaren hoe je omgaat met gevoelens en emoties en maken we je bewust van de lichamelijke spanning en hoe je deze kunt ontspannen.

Je hebt al zelfinzicht en psychologische begeleiding gehad. Voegt een individueel therapie of relatietherapie traject bij ZEON dan nog iets toe?
Wanneer je zelfinzicht en begeleiding hebt gehad en je merkt dat je nog steeds zoekende bent, dan kunnen wij je juist heel goed helpen de inzichten die je hebt om te zetten naar ervaring. Je kunt veel inzicht hebben zonder dat weet hoe je om kunt gaan met je gevoelens en emoties, je zit dan veel te veel in je mind en doet te weinig met je gevoelens. Wij helpen je om je innerlijke rustpunt te vinden, zodat je niet meer hoeft te zoeken en volledig kunt ontspannen in het moment van het hier & nu.

Je zoekt voor het eerst psychologische begeleiding. Kun je dan een traject bij ZEON volgen?
Bij ZEON leer je hoe je (weer) vanuit je hart kunt leven, zonder je hoofd aan de kant te schuiven. Balans tussen beide is belangrijk. Hoe kun jij wat je weet over jezelf toepassen in de dagelijkse praktijk om een gelukkiger en liefdevoller leven te verkrijgen.
Wij hebben veel deskundigheid over het omgaan met gevoelens en emoties. We geven begeleiding om angsten te overwinnen, leren mensen omgaan met hun frustraties en geven handvatten om verdriet te verwerken.
We kunnen je ook helpen bij zingevingsvraagstukken. Waar ligt je passie en hoe je voor jezelf een doel vinden wat je leven zinvol maakt.

Je twijfelt of je je durft open te stellen. Is een traject bij ZEON dan een goede aanpak?
Wanneer je bereid bent om dieper te gaan dan de buitenkant is deze aanpak zeker geschikt. Je leert jezelf écht kennen en krijgt veel zelfinzicht. Ben je nog niet zo ver om je kwetsbaarheid te tonen, dan kun je eerst eens de POH-ggz (praktijk ondersteuner huisarts) proberen of naar een psycholoog gaan. Die hebben een meer cognitieve aanpak en gaan minder diep op gevoelens in.


Gerelateerde berichten

© 2024  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30