Veel gestelde vragen therapie

Welke mensen melden zich vooral bij jullie aan?
Vaak midden tot hoger opgeleide mensen tussen de 20 en 70 jaar die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld hulpverleners, managers, (arbo-)artsen, assistenten, leraren of docenten, managers, directeuren, consultant, adviseurs, ZZP-ers, zijn een kleine greep uit de mensen die eerder een traject bij ZEON hebben gevolgd.

Wat kun je je voorstellen bij een gesprek?
Samen met jou bepalen we wat je belangrijkste vraag is. Afhankelijk daarvan gaan we iets meer de diepte in of behandelen we de vraag heel praktisch. Soms zijn er nog belemmerende patronen of pijn uit het verleden die eerst moeten worden aangepakt. Vaak kijken we naar het heden en stellen vragen of geven feedback op jouw aanpak. We helpen je om duidelijkheid te krijgen in je manier van doen en kunnen door middel van oefeningen nieuwe ervaringen meegeven. De begeleiding is heel praktisch en geeft handvatten tot zelfinzicht.

Je hebt al veel inzicht en al psychologische begeleiding gehad. Voegt Integratieve Psychotherapie dan nog iets toe?
Ja, onze toevoeging ligt ook in het vertalen van je inzichten naar de dagelijkse praktijk. Hoe kun jij wat je weet over jezelf toepassen om een gelukkiger leven te verkrijgen. We geven duidelijke handvatten over het omgaan met gevoelens en emoties.

Je hebt nog geen of heel weinig psychologische begeleiding gehad. Is Integratieve Psychotherapie dan een goede aanpak?
Ja, wanneer je bereid bent om dieper te gaan dan de buitenkant is deze aanpak zeker geschikt. Je leert jezelf écht kennen en krijgt veel zelfinzicht. Ben je nog niet zo ver om je kwetsbaarheid te tonen, dan kun je eerst eens de POH-ggz (praktijk ondersteuner huisarts) proberen of naar een psycholoog gaan. Die hebben een meer cognitieve aanpak en gaan minder diep op gevoelens in.

Worden de kosten vergoed door de verzekering?
Kosten voor de sessies worden doorgaans vergoed door de zorgverzekering wanneer een aanvullende polis is afgesloten. Bij gebruik van de aanvullende polis is er geen sprake van eigen risico, het eerste gesprek valt direct onder de vergoeding van de afgesloten polis. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden van vergoeding.


Gerelateerde berichten

© 2022  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30