Terug naar je essentie

Van jezelf houden kun je leren!

Iedereen wil van zichzelf houden en in ieder mens is dit ook diep verankerd. We raken het gevoel om van onszelf te houden kwijt door omstandigheden die er voor zorgen dat we steeds meer een hekel aan onszelf krijgen. Je kunt je niet gezien of gehoord voelen, je kunt vernederd of gekleineerd zijn, je kunt gepest zijn, je kunt misbruikt of mishandeld zijn, wat er ook is voorgevallen, de kern is altijd dat je minder van jezelf bent gaan houden. Toch zit er onder al die gebeurtenissen een diep houden van jezelf verborgen. Het enige wat je hoeft te doen is de liefde voor jezelf terug te vinden.

Vrijuit leven!

Eigenlijk zouden we allemaal onder ideale omstandigheden moeten opgroeien, zodat je de ruimte en vrijheid voelt om honderd procent jezelf te zijn. Toch maken we veel te vaak ervaringen mee die het vertrouwen in jezelf ondermijnen en je hart doen sluiten, met als gevolg dat je je laat leiden door allerlei inperkende overtuigingen. Onze Essence training leert je hoe je je vrijheid terug vindt en onbevangen jezelf durft te zijn.

Je levenspad veranderen. Loslaten & overgave.

Oude ervaringen kun je nooit veranderen, je kunt nou eenmaal niet terug in de tijd. Wel kun je leren hoe je de pijn die hoort bij die oude ervaring een plek geeft en verwerkt. Maar al te vaak is je voorgeschiedenis bepalend voor hoe je nu naar dingen kijkt en dan zullen schrijnende en kwetsende gebeurtenissen je kijk op het leven negatief beïnvloeden. Je kunt in het heden anders reageren en je realiseren dat het verleden is geweest en dat dit los staat van je toekomst die zich nog gaat vormen.
Zelf inzicht en bewustwording kunnen je helpen jezelf te bevrijden van oude denkbeelden en pijnlijke ervaringen. Door helder te krijgen hoe je gevormd bent, kun je beslissingen nemen wat je kunt doen om jouw leven de door jou gewenste richting te geven.

Verwerken is loslaten

Je moet het een plekje geven en verwerken hoor je vaak. Wat dat precies betekent blijft dan vaag en onduidelijk. Wij leren je dat verwerken betekent opnieuw leren houden van jezelf, aardig zijn voor jezelf en jezelf accepteren zoals je bent.
Daarom is de sfeer in de Essence groep ook zo bijzonder, we staan op een zeer liefdevolle manier stil bij elkaar. Hierdoor kan langzaam het besef groeien dat je echt van jezelf mag houden.
Dit zijn onze trajecten:

© 2024  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30