Referenties trainingen

over de assertiviteitstraining
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen voor mensen die assertiever willen worden. Als je zelf maar gemotiveerd genoeg bent om te willen veranderen, dat lukt je dat zeker met behulp van deze cursus. Er worden je genoeg handvatten toegereikt waardoor het een stuk makkelijker wordt om assertiever te worden.  Tevens is het fijn dat je in een groep zit met mensen die in het dagelijks leven tegen dezelfde problemen aan lopen. Dit zorgt ervoor dat er meer begrip is voor elkaar en het zorgt er ook voor dat je elkaar motiveert om alles eruit te halen wat erin zit.

over de assertiviteitstraining
Een verrijking voor het leven. Een stukje zelfacceptatie, omgaan met angsten of onzekerheden en ook het herkennen van emoties of gedrag bij anderen. Ik heb geleerd om mee te deinen in plaats van stil te staan.

over de zelfvertrouwen training
Ik zou de cursus zeker aanbevelen aan mensen. Gelijk als je binnenkomt is er een positieve vriendelijke sfeer. De cursusleiders weten echt waar ze het over hebben en zijn er ook echt om je te helpen. Wel moet je de confrontatie met je zelf aandurven want je krijgt elke les weer inzichten en opdrachten waarmee je met jezelf geconfronteerd wordt. En het werkt want stapje voor stapje zelfs onbewust veranderd je zelfvertrouwen een beetje.

over de assertiviteitstraining
Ik vond het een hele prettige training. Duidelijke opdrachten, veel vanuit jezelf en een hele leuke gmotiveerde groep.

over de assertiviteitstraining
Het is een prettige training in  een vertrouwde groep met prettige trainers John en Sanne. Door de cursus te volgen krijg je een rugzakje voor jezelf waar je mee verder kan en door aan jezelf te blijven werken wordt het rugzakje meer en meer gevuld.

over de mindfulness emotie training
Ik heb de mindfulness emotietraining gevolgd als vervolg op de assertiviteitstraining met als doel mijn emoties beter te herkennen. Aan het begin van de training wist ik meestal niet wat ik voelde, ik blokkeerde mijn gevoelens. Maar op een gegeven moment viel het kwartje en werd ik me bewust van mijn emoties. Ik begrijp nu wat er bedoeld wordt met uitdrukkingen als ‘jezelf zijn’ en ‘accepteren wie je bent’ en begrijp ik ook hoe ik dat op mezelf kan toepassen. Daardoor weet ik beter wat ik wil en sta ik steviger in mijn schoenen.

over de assertiviteitstraining
Ik heb jullie naam vaker genoemd in mijn vriendenkring en heb de training als zeer fijn ervaren, een gezellige ontspannen sfeer, waar ruimte is voor alles. Vond combinatie van jullie 2 ook erg mooi, jullie vullen elkaar aan. Sanne benadert zaken anders dan John. De groep was ook leuk, fijne mensen.

over de assertiviteitstraining
Na veel uitstellen toch gekozen voor deze training. Had dit veel eerder moeten doen. Sanne en John zijn goed in het coachen! Veel geleerd over mijzelf en heb echt stappen gemaakt.

over de mindfulness emotie training
Een ontdekkingstocht naar jezelf met deskundige begeleiding en ondersteuning van gemotiveerde en bevlogen trainers die elkaar aanvullen tijdens de training.
Dank jullie wel voor jullie inzet en enthousiasme en luisterend oor en jullie begrip.

over de assertiviteitstraining
De assertiviteitstraining met John en Sanne heb ik als heel prettig ervaren. De lessen gaan dieper dan alleen “nee” leren zeggen. De cursus zet je aan het werk niet alleen praktisch met oefeningen maar ook mentaal geeft het stof tot nadenken en leer je bewust te worden van wat je nou echt voelt en wilt. Met oprechte interesse houden John en Sanne je een spiegel voor waardoor je jezelf echt verder kan ontwikkelen.

over de mindfulness emotie training
Mindfullness en emotie was voor mij een positieve confrontatie met mezelf waarin ik alle ruimte kreeg om – gestimuleerd door de trainers John en Sanne – mijn eigen leerproces te mogen ervaren. Het gaf me zelfinzicht, verdieping en handvatten om het geleerde ook daadwerkelijk in mijn dagelijks leven te integreren waardoor ik stabieler en meer mezelf kan en mag zijn. De interactie met de andere deelnemers is daarvoor essentieel. Het klimaat van vertrouwen en openheid wat gecreëerd werd door de trainers maakte dit mogelijk.

over de assertiviteitstraining
Ik zou deze cursus zeker aanraden aan mensen in mijn omgeving, omdat het belangrijk is om bewustzijn te hebben van je eigen lichamelijke reacties zoals vluchtgedrag of onrustige gedachtes. Indien je gaat begrijpen dat jou lichaam reageert en dat jij dit rationeel probeert te verbergen er niets opgelost wordt.

over de assertiviteitstraining
Ik vond de volgorde van onderwerpen heel goed gekozen. Ik merkte dat ik gedurende de training me steeds meer op mijn gemak voelde in de groep. En dat was ook nodig alle opdrachten goed uit te kunnen voeren tijdens de training. Door een logische opbouw van de onderwerpen had ik niet het idee dat ik iets moest doen voor de groep wat ik dat moment nog niet zou durven en kunnen.
Mooie training, ik heb er veel van geleerd en een mooie basis gecreëerd om mij verder te ontwikkelen! Heel erg bedankt daarvoor!

over de zelfvertrouwen training
Ik vond het een hele leerzame cursus. Misschien zijn het heel veel open deuren die je tegenkomt. Maar toch waren die voor mij niet open. Ik vond het heel prettig om me hier bewust van te worden. En dat is een mooie eerste stap. Waarmee ik hoop minder rationeel en meer vanuit mijn bezieling te gaan leven.

over de assertiviteitstraining
Ik heb veel geleerd in deze trainingen, ik merk dat ik veel bewuster van mijzelf ben geworden. De ervaringen van de medecursisten hebben mij ook geholpen zodat je kon zien dat je niet de enige bent die last heeft van onzekerheid,ed. Kortom ik heb veel geleerd ook mede door de fijne groep en de trainers !!

over de zelfvertrouwen training
Door gebruik te maken van groepsprocessen en meditatie ben ik op terreinen gekomen waar ik niet eerder kwam. Dieper in mijn emoties en dieper in mijn ziel. Meer huilen en echt lachen. Ik kan mijn problemen, mijn “demonen” nu beter herkennen en benoemen. Helaas nog niet altijd de baas. Maar ik heb veel over mezelf geleerd.

over de assertiviteitstraining
Als je graag iets steviger in je schoenen wilt staan, beter voor jezelf en je mening wilt opkomen dan kan ik je deze training zeker aanraden. Ik ben de laatste jaren steeds stiller, terughoudender en volgzamer ben geworden. Ik ben met mezelf aan de slag gegaan, heb veel over mezelf geleerd. Ik stap nu makkelijker op mensen af, ga het gesprek aan en neem zelf weer initiatief.

over de assertiviteitstraining
Deze cursus is een persoonlijke openbaring. Ik dacht dat ik mezelf goed kende maar door deze cursus heb ik een heel nieuw deel van mezelf ontdekt. Ik zou het iedereen aanraden die meer voor zichzelf op wil komen.

over de mindfulness emotie training
Een training die uitdaagt om weer te luisteren naar je lichaam met behulp van oefeningen en lesstof.
Je zal signalen van emoties gaan herkennen en dat op een juiste manier kunnen uiten.
De oefeningen tijdens de sessies zijn niet altijd makkelijk maar zeker erg leerzaam.

over de mindfulness emotie training
“ik voel me akelig, leeg en afgesloten van mezelf” wat is er met mij aan de hand. Waar is het plezier & liefde, waar zijn mijn gevoelens. Dit was mijn vraag voordat ik startte met de mindfulness & emotietraining. Het was een moeilijke tijd waarin ik mezelf ben tegengekomen en met andere ogen naar mezelf ben gaan kijken. De training heeft weer ik contact gebracht met mezelf en met de mensen waar ik gevoel bij heb. Ik heb mezelf veel beter leren kennen en ben me bewust van mijn gevoel en emotie geworden.

over de mindfulness emotie training
Ik zal in de toekomst zeker nog wel tegen bepaalde dingen aanlopen maar net als met de assertiviteitscursus die ik bij jullie heb gevolgd heb ik nu handvaten gekregen waardoor ik er beter mee om kan gaan. DANK DAARVOOR !

over de assertiviteitstraining
Ik wilde erg graag veranderen en een positiever zelfbeeld verkrijgen en meer voor mezelf kunnen opkomen.
Tijdens deze professionele training krijg je zeker meer handvatten en kennis om positief te kunnen veranderen.
Ik ben zeker een stuk op weg gekomen. Het begint allemaal bij bewustwording. Ik ben blij dat ik deze eerste
stap heb gezet. Neem zeker goed de tijd om deze training te volgen.

over de zelfvertrouwen training
Deze training heeft mij meer bewust gemaakt van de invloed die ik op mijn eigen geluk heb.
Ik maak de belangrijke keuzes voortaan zelf, daar ben ik inmiddels mee begonnen!
Het belangrijkste inzicht dat ik heb gekregen: JE MAG ZIJN WIE JE BENT!!!

over de zelfvertrouwen training
John en Sanne ‘wandelen’ een tijdje met je mee op je levenspad, waarna je zelf met de gekregen tools weer verder kunt groeien. Ik stond op mijn pad voor een T-splitsing, en vond toen deze training. Ik las mezelf daarin en ben, zoals de training belooft, bewuster van waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Kleine maar ook cruciale inzichten waardoor ik mezelf anders aanpak, leuker leef en me sterker voel. We werden prettig begeleid bij mooie (meditatie-)oefeningen. Soms waren deze confronterend, waar John dan wel eens een schepje bovenop deed maar altijd met zorgvuldigheid en de juiste ervaring in coachen, dat geeft vertrouwen. John en Sanne samen werkt perfect, ze vullen elkaar aan, er is humor, lichtheid en ze zijn serieus, alles op zijn tijd. Het was een mooie ontdekkingsreis met mooie mensen in een fijne groep.

over de assertiviteitstraining
Ik was op zoek naar een training waarbij ik naar de diepte zou gaan, want mijn inziens is dit toch de weg om helder te krijgen hoe het bij mij zelf werkt en hoe ik meer grip op mij eigen handelen, denken en emotie kan krijgen. Het gaat er om dat ik er beter van wordt, dus dat was mijn doelstelling. Dat is zeker gelukt en ik heb getracht mij open te stellen hiervoor, wat natuurlijk niet altijd makkelijk is. Dit open stellen is mede gelukt door de goede professionele begeleiding die ik van John en Sanne heb gekregen, top! Ik ben een stuk op weg gekomen. Het blijft een proces van bewustwording met de handvaten die toegereikt zijn. Ik ben erg blij dat ik deze training heb gevolgd!

over de assertiviteitstraining
Ik had voor ZEON gekozen, omdat ik had gelezen dat hun assertiviteitstraining ook inging op het leren herkennen van je angsten en twijfels. Hoewel ik dus met dit idee de training begon had ik niet verwacht dat het zo diep zou gaan. De trainers weten precies de juiste dingen te zeggen en te vragen, waardoor jij gaat nadenken en tot nieuwe inzichten komt. Je leert jezelf echt kennen en daarom heb ik de training zeer positief ervaren.

over de mindfulness emotie training
Ik had niet verwacht dat er zoveel te leren viel over (mijn) emoties. In mijn proces heb ik mooie stappen gemaakt en vindt de cursus het meer dan waard! Ik heb nu alle tools en het zelfvertrouwen om verder mee aan de slag te gaan en meer te komen tot wie ik ben. John en Sanne, enorm bedankt!!

over de mindfulness emotie training
Fijne en leerzame groepstherapie Mindfulness emotietraining gehad bij John en Sanne!
Zij zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en kunt ontspannen om dichterbij jezelf te komen. Zeker een aanrader om jezelf te ontdekken!

over de mindfulness emotie training
Ik zou deze cursus willen aanbevelen in de volgende gevallen:
– Als je niet in staat bent je emoties op een gezonde manier te uiten waar door je lichamelijke klachten krijgt.
– Als je zit met onverwerkte emoties door gebeurtenissen uit het verleden.
– Om bewust te worden van je emoties

over de assertiviteitstraining
Ik heb begin van dit jaar de assertiviteitstraining gevolgd. Vond het in het begin best spannend, maar Sanne en John zorgen gelijk voor een gemoedelijke sfeer. Hierdoor heb ik mij heel open op kunnen stellen en heb heel erg veel geleerd. Sanne en John halen het beste in je naar boven, door te prikkelen, door te vragen en te confronteren. Ik ben gegroeid in mijn assertiviteit, herken lichamelijke signalen en door veel te oefenen doe ik er ook wat mee. Kortom deze training heeft mij veel gebracht, dankzij een fijne groep en professionele trainers!
Nogmaals hartelijk dank!!

over de assertiviteitstraining
Mijn eerste advies is wat mij te binnenschiet is dat je de tijd moet nemen als je deze training volgt. Neem tijd omdat het je leven veranderd. En neem tijd zodat je elke bijeenkomst aanwezig kan zijn. Anders wacht je een ronde zodat je het beter in kan plannen.
Deze AT veranderd je leven zodra je je inschrijft. Er is dan geen weg meer terug.
Daarom moet je je bewust van zijn. Maak je de keuze dan moet je er ook helemaal voor gaan.
Je krijgt zeker geen spijt.
Ik heb bewust deze AT gevolgd voor mijn vakantie. Zodat ik na de vakantie met frisse moet “overnieuw” kan beginnen. In de vakantie wil ik alles rustig overdenken en de map nog eens doornemen. Want deze AT veranderd wel degelijk je leven. De map ga ik zeker binnen handbereik houden. Voor het geval nog eens tegen zit.
Ik ervaar nu veel meer rust. Ik adem rustiger en neem alles rustiger in mij op.
Vanaf met moment van inschrijven begint de verandering. Eigenlijk heel apart.
Ik vind de prijs voor de cursus ook goed. Ik ervaar het heel erg als waar voor mijn geld.

over de assertiviteitstraining
Door de training heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en durf ik meer voor mezelf op te komen.

over de assertiviteitstraining
Ik vind dit een leerzame training met een realistische insteek. Soms wel confronterend, maar je wordt in ieder geval bewust van je eigen gedrag en reacties in verschillende situaties. Hierdoor kun je er zelf beter aan werken om assertiever te worden.

over de assertiviteitstraining
Als je het lastig vind om voor jezelf op te komen, of je afvraagt waarom je je mening lastig kan vormen, is de assertiviteitstraining een goede uitkomst. Je leert voor jezelf opkomen, en je zelfvertrouwen krijgt een goede boost! Ook leer je om je eigen gevoelens te beschrijven, als je je hier echt voor openstelt.

over de mindfulness emotie training
Bij aanvang van de cursus was ik bang dat het voor mij teveel geiten wollen sokken niveau zou zijn. Iets wat ik in mijn voorgesprek ook benoemd heb.
De training heeft mij oprecht verrast. De oefeningen die we deden waren zo simpel van opzet, maar de impact van een heel andere orde. Doeltreffend. Daardoor veel van mezelf opgestoken en mijn valkuilen in kaart kunnen brengen. Ben veel bewuster van mijn eigen gedrag geworden en ook hoe ik het “verkeerde” gedrag kan veranderen. Door gewoon het geleerde in praktijk te brengen zal mijn zelfvertrouwen toe nemen, waardoor het oude, aangeleerd, gedrag zal worden vervangen door wie ik eigenlijk echt ben.

over de mindfulness emotie training
Deze training heeft mij binnen een veilige setting en met professionele begeleiding goed geholpen in het doorleven van emoties, waardoor het gevoel van vlakheid en geblokkeerd zijn is verdwenen. Ik herken nu beter wat er aan de hand is, ook met de hierbij behorende lichaamssignalen.

over de mindfulness emotie training
De training kwam voor mij exact op het juiste moment. Ik liep enorm vast in mijn emoties. Mijn ratio en gevoel communiceerde te sterk met elkaar. Mijn woorden tijdens de eerste training waren ook letterlijk: volgens mij label ik mijn emoties verkeerd. Ik kwam er niet uit en het belemmerde mij in mijn functioneren. Mijn lat te hoog, geen liefde voor mezelf en heel zorgzaam voor iedereen om mij heen behalve voor mezelf. Elke avond was weer een verrassing en heb ik laten gebeuren.
Houden van jezelf is heel belangrijk dat weet iedereen. Ik heb altijd gedacht dat te doen. Maar te ervaren en het te gaan voelen heeft mij doen beseffen dat het niet zo was. Ik heb geleerd bij ZEON dat de rust die je graag wilt opzoeken heel dichtbij is. Tijdens de training heb ik niet een richting opgelegd gekregen. Ik heb handvaten ontvangen om mijn eigen pad te kiezen. Ik heb ontdekt dat alles wat je nodig hebt bij jezelf begint. Het voelen van houden van. Als je dit eenmaal doet is de liefde en rust heel dichtbij. Het heeft mij veel rust gebracht en nog meer kracht. Ik heb mezelf letterlijk gezien! Een ervaring om nooit meer te vergeten, een ervaring die onbetaalbaar is en ook nog eens levenslang. Ik kan iedereen aanraden die zoekende is in zijn eigen gevoel en het niet meer overziet, deze training te gaan doen. Het zal je gegarandeerd leren vinden wat jij nodig hebt.

over de mindfulness emotie training
De zin staat op de lesmap en het is wel heel terecht!
Met de Mindfulness-Emotie training leer je jezelf echt kennen.

over de assertiviteitstraining
Ik denk dat ik vooral veranderd ben in mijn denken en meer ben gaan zien.
Wat mij duidelijk is geworden is dat ik door subassertief te zijn een ander spaar, maar mezelf juist pijn doe. Eigenlijk wist ik dit wel maar doordat dit ook echt zo gezegd is drong het tot mij door hoe raar het eigenlijk is dat ik een ander spaar met gevolg dat ik met de pijn blijf hangen. Als ik ergens weer eens niks van zei voelde ik de pijn wel maar die drukte ik altijd weg, zo van dat is niet belangrijk dus weg er mee maar hangen bleef het wel. Doordat ik door kreeg dat, dat niet klopt ben ik hier wel anders naar gaan kijken ik stop het niet meer weg en probeer er ook wat van te zeggen.
Ook zie ik in dat ik er niet alleen me zelf mee te kort doe maar een ander ook. Als iemand iets doet of zegt wat ik niet leuk vind en ik zeg daar niks van ga ik me ergeren terwijl de ander er geen idee van heeft. Ik zou het zelf heel erg vinden als het andersom zou zijn.

over de mindfulness emotie training
Ik heb me voor de Mindfulness-Emotietraining opgegeven om meer grip op mijn emoties, met name angst en boosheid te krijgen en hier op een meer adequate manier mee om te leren gaan. Ik heb de neiging om door angst automatisch op een vermijdende of aanpassende manier op emoties en sociale situaties te reageren.
Ik heb een belangrijke verandering ondergaan in mijn visie op emoties. Ik zie bangheid, boosheid en ook bedroefdheid niet langer als bedreigend en vervelend. Ik herken de functie van emoties en kan ze zien als signaal om me te helpen in het leven. Ze komen allemaal voort uit liefde en geven me informatie over mezelf en mijn omgeving. Ik besef dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn emoties en zelf kan zorgen voor de behoefte aan veiligheid, grenzen, troost en ontspanning. De emoties van een ander zijn van degene zelf. Ik kan leren ze niet op mezelf te betrekken en ze al helemaal niet voor een ander in te vullen.

over de mindfulness emotie training
Als ik in twee woorden zou moeten samenvatten wat de training bij mij teweeg heeft gebracht is dat inzicht en verwarring. Er is meer losgekomen en het heeft me meer geraakt op bepaalde punten dat ik vantevoren had verwacht. En dat is in mijn beleving alleen maar positief geweest, hoe moeilijk de confrontatie soms ook was.
De lessen hadden allemaal een thema, en ik vond het in het begin lastig om de inzichten van de individuele lessen te integreren en in een geheel te plaatsen. Dat schepte ook de verwarring, en dit werd voor mij pas de laatste paar lessen helderder.
Ik heb de interactie met de groep als zeer prettig ervaren. Er was voldoende ruimte om je kwetsbaar op te stellen en ik vond het mooi om ook anderen te zien groeien tijdens de cursus. Ik heb er ook veel over gepraat buiten de groep. Ik heb positieve reacties gekregen. Ik heb dingen bereikt, die me zonder de cursus niet zouden zijn gelukt. Ik ben me van veel zaken bewuster geworden. Inzichten die me altijd zullen helpen.

over de mindfulness emotie training
Met een beetje een onbestemd gevoel begon ik aan deze training. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en was heel nieuwsgierig naar de mensen in de groep. Het enige dat ik wist, en dat was ook de reden dat ik deze training ben gaan doen, is dat ik voelde dat ik meer ruimte voor mijzelf wilde maken. Nu, aan het eind van de training merk ik dat ik enthousiast ben geworden, ik wil “meer”. Ik vond het heerlijk om elke week ten minste 1 moment te hebben waarbij je even stil staat en met je neus op de feiten wordt gedrukt. Daarnaast waren er natuurlijk de opdrachten en de reflectieverslagen, ook momenten waarbij je even stil staat en naar jezelf luistert…..
Ik vond het contact met de andere groepsleden sowieso erg prettig. Wanneer ik echt contact maakte dan kreeg ik warmte en liefde terug. Reacties kan ik moeilijk terug halen, het gevoel wel.

over de mindfulness emotie training
De groep heb ik als erg prettig ervaren. Momenten dat het heel herkenbaar was. Soms een ander verhaal maar toch tegen dezelfde dingen aanlopen. De sfeer was fijn! Open en ruimte voor ieders verhaal. Iedereen zit er uiteindelijk voor zichzelf maar er was interesse in de ander en het gevoel elkaar te willen helpen. Ook de oefeningen doen met elkaar ging goed. Af en toe wat onwennig in het begin en vervolgens deed iedereen het.
De les over vang je emotie in een voorwerp was voor mij een hele belangrijke.  Ik besefte me des te meer dat ik het erg moeilijk vond mijn emoties te uiten en daarom een masker op zet. Dit masker afzetten kost me moeite maar doe ik nu steeds meer. Ik ervaar dat ik het mezelf erg moeilijk maak als ik dit niet doe. Iets wat ik mezelf heb aangeleerd om te doen. Tijdens  deze les kwamen emoties vrij. Vooral mijn emotie verdriet. Na deze les ben ik mijn masker meer gaan af zetten en heb ik stukje bij beetje meer mensen verteld over hoe het met me gaat en waar ik mee bezig ben.

over de mindfulness emotie training
Ik was teveel met mijn hoofd aan het denken over hoe een ander wel zou kunnen reageren op mijn mening en gevoelens.
Dit leverde stress, spanning en andere psychosomatische klachten op. Ik miste zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Ik ben me bewust geworden dat ik zelfverzekerder moet zijn van mijn eigen kunnen, zodat ik me vrijer en spontaner durf te uiten.
Tijdens de lessen heb ik geleerd meer grip te krijgen op mijn emotionele gesteldheid en ook geleerd dat de emoties verband hielden met oude niet verwerkte blokkades in het lichaam.

over de assertiviteitstraining
Met de theorie uit de map en vooral ook de behandeling in de les ben ik zeker meer bewust geworden in hoe ik dingen doe en ook waarom ik dingen doe.
Vooral de les van de 4 B’s; Bedroefd, Bang, Boos en Blij. De theorie in de map was al nieuw voor mij maar vooral wat we daarna in de les hebben besproken was een ontzettende eye opener voor mij. Wat je nodig hebt bij alle 4 de emoties en wat voor effect het op je kan hebben wanneer je 1 (of meerdere) niet hebt gekregen in je jeugd.
Hoe je dan die emotie op een andere manier gaat uiten omdat hij toch in je zit en naar buiten wil. Dat klinkt zo logisch en dat is het ook, alleen je moet het wel maar net bedenken.
Grenzen is nog zo’n grote eye opener geweest voor mij tijdens deze cursus. Ik wist al dat ik daar niet zo’n held in was maar ik wist nooit wat voor effect het eigenlijk had op mijn persoon.
Ook in kleine dingen let ik er steeds vaker op dat ik ook om hulp kan vragen. Vaak is het niet eens dat ik het niet durf namelijk, maar dat het niet bij me opkomt om het te vragen. Dan zit ik te mopperen in mezelf dat ik weer alles mag doen en dan pas realiseer ik me dat dit helemaal niet hoeft.

over de mindfulness meditatie training
Handige tips om toe te passen in het dagelijkse leven. De training heeft mij geholpen om meer rust te krijgen in mijn doen en laten, en met aandacht dingen te doen.

over de mindfulness meditatie training
Een training waarin allerlei onderwerpen aan bod komen waar je in principe soms ook indirect dagelijks mee te maken hebt. In de loop van de training merkte ik aan mezelf dat het effect van de training merkbaar is en dat ik bewuster in het leven sta nu. De trainers zijn superrelaxed en spelen in op de persoonlijke situaties die zich soms voordoen en houden heel veel rekening met de gevoelens van de deelnemers. Het heeft mij heel veel goeds gebracht in ieder geval en ik kan deze cursus iedereen aanraden die bewuster in het leven wil staan. Mijn complimenten aan John en Sanne!

over (onder andere) relatietherapie
Al weer geruime tijd geleden was de laatste sessie van onze relatietherapie bij jou. Al weer ruim een jaar geleden. Gisteren zeiden mijn vrouw en ik nog tegen elkaar dat het de laatste tijd tussen ons stukken beter gaat. Zeker in de communicatie, maar ook op andere gebieden.
Natuurlijk is er wel eens wat, maar het escaleert minder vaak en minder lang. Dat vonden we uiteraard goed om te constateren, in de eerste plaats voor ons zelf. We hebben de instrumenten om beter te communiceren, maar we zijn ons de laatste tijd er minder van bewust dat we die ook moeten inzetten.
Het leek ons ook goed om dat te delen met jou. Het was een intensief traject dat we bij jou hebben bewandeld, niet alleen de relatietherapie uiteraard, maar die was wel het meest intensief. Achteraf kijken we dus terug op een therapie waar we veel aan hebben gehad en waar we nu nog steeds veel aan hebben. En het leek ons wel zo goed om jou dat op deze manier te laten weten!
Veel succes met de praktijk, zeker ook in het jubileumjaar, zo las ik net op jullie site!

over de assertiviteitstraining
Ik vindt het moeilijk om hulp en steun vragen. Ik ben gewend om alles zelf te doen. Zodra ik hulp vraag en iemand zegt “nee”. Dan accepteer ik dat. Door de oefening heb ik gemerkt dat ik best snel opgeef. Ik benadruk onvoldoende hoe belangrijk het voor me is dat ik deze hulp krijg. Ongemerkt voel ik me dan gelijk afgewezen en keer in mezelf, mopperend dat ik ook alles zelf moet doen. Ik ga het doorzetten en verwoorden van hoe belangrijk het voor me is zeker toepassen. Door de oefening heb ik gemerkt dat je hierdoor vrij snel komt tot de essentie van waarom je steun vraagt en ik heb gemerkt dat de ander dan graag steun geeft. Ook dit pas ik nu toe. Ik vindt het nog wel spannend, voel me bijzonder kwetsbaar op zo’n moment.

over de assertiviteitstraining
De les waarin ik feedback kreeg van jullie en de groepsleden heb ik als heel waardevol ervaren. Ik huil niet graag in het openbaar, maar ik was achteraf blij dat ik mijn masker even heb afgedaan en heb verteld hoe ik mij werkelijk voelde. Ik denk dat ik nu ook beter begrijp dat het niet echt oplucht als je in je eentje huilt, maar dat het effect groter is als je huilt en daarbij gesteund wordt door de mensen in je omgeving. Ik vond de reacties van de anderen erg positief en voelde mij daarna stukken beter.

over de assertiviteitstraining
Na mezelf na 2 lessen zwaar te hebben afgevraagd, waar ik aan begonnen was, ik zag in het begin namelijk heel weinig overeenkomsten met mijn medecursisten, werd het me gaande weg toch steeds duidelijker en zag ik steeds meer overeenkomsten, waardoor je de behandelde stof toch ook makkelijker op te pakken is omdat je meer gespreksstof hebt en je je eigen ervaringen  kan delen.
Gaande weg ben ik dan ook toch de conclusie gekomen dat het goed is geweest om erbij te blijven!
Op een gegeven moment ben ik ook bij mezelf gaan merken dat de cursus in mijn hele doen en laten resultaat begon te krijgen, dat merkte ik dat vooral doordat ik veel beter in mijn vel zat en het vertrouwen in mezelf enorm was toegenomen.

over de assertiviteitstraining
Veel geleerd in deze trainingen, ik merk bij mezelf dat ik veel rustiger blijf in bepaalde situatie’s.
Dat merk ik zowel thuis als op mijn werk.
Ik word minder snel boos en als ik ergens wat van zeg, blijf ik veel rustiger en word minder emotioneel. Dat vond ik ook erg vervelend, dat als ik bijv boos ben er zoveel emotie los kwam, daardoor durfde ik me minder te uiten.
Ik vraag meer hulp aan anderen met name thuis aan mijn partner en kinderen. Ik laat ze meehelpen (bijv keer koken, stofzuigen) Probeer dingen wat meer los te laten , kost me nog wel moeite maar ik probeer het met kleine dingen.
Probeer mn grenzen aan te geven door vaker nee te zeggen. Ook bij vrienden zeg ik weleens vaker nee, normaal durfde ik dat niet, wilde mensen niet teleurstellen. Het zijn kleine veranderingen, maar het begin is er en ik ga er zeker mee door, want wat al is verandert voelt goed!!

over de assertiviteitstraining
De onderwerpen die me vooral aanspraken in de theorie waren de basisrechten, het KOG model en de ‘schaal’ sub-assertief – assertief – agressief. Daarnaast denk ik dat herkaderen heel nuttig kan zijn om zaken van een andere kant te bekijken.
De groep vond ik heel fijn. Hoewel we verschillend zijn, is er natuurlijk een gemene deler en daardoor voelde ik me veilig, wat belangrijk is om alles uit de les te kunnen halen. Iedereen was vriendelijk en kwam geduldig en tolerant over.
John en Sanne waren zoals ik me trainers voorstel: geduldig en begripvol, maar ook kritisch en vasthoudend. Dat vond ik niet altijd leuk, maar het is wel effectief. Op die manier word je aan het denken gezet en haal je meer uit de lessen.

over de Essence training
Tja als ik aan innerlijke rust denk, denk ik al snel aan jou. Hoe kan ik 2½ jaar aan ervaringen, emoties en inzichten op papier zetten? Dat kan dus niet en dat doe ik ook niet.
Ik heb zoveel van je geleerd dat er geen woorden voor zijn. Ik heb geleerd me meer ontspannen te voelen, me beter te uiten en talloze wijsheden geleerd en soms zelfs toegepast. Wat ik vooral aan je gewaardeerd heb is je humor en je relativeringsvermogen. Veel therapeuten nemen zichzelf in mijn ogen te serieus, maar juist doordat je open stond voor mijn soms kritische opmerkingen (die soms niet altijd waar zijn) neem en nam ik je serieus. John, ik zal je missen en dat vind ik een mooi idee! Ook de groeten aan Sanne.

over de Essence training
Ik wil jullie bedanken voor de kans die jullie mij in de Essence training hebben geboden. Ik heb deze kans gegrepen en hulp ontvangen. Niet alleen van jullie, maar van de hele groep. Hiervoor was wederzijds vertrouwen nodig.
En over de groeps-intensive sessie, ik voelde die dag zoveel vertrouwen, zoveel steun en besefte dat ik de wereld niet alleen kan dragen. Deze dag heeft veel voor mij betekend! Ik kijk er dagelijks met veel plezier op terug. Bedankt! Helaas kan ik hier niet alles beschrijven.

over de emotietraining
John is een ervaren, fijne en serieuze lichaamsgeorienteerde therapeut, die zijn trainingen/cursussen/sessies met veel rust, diepgang en ook humor geeft. Heb in 2010-2011 een cursus Mindfulness bij ZEON gedaan, heel veel geleerd en pas dit nog steeds toe in het dagelijkse leven, en ben nu bezig met Emotietraining. De ruimte waar deze cursus/training gegeven wordt is erg prettig, je voelt je er meteen op je gemak. Ik kan een ieder aanraden, die op zoek is naar wat rust en ruimte, een cursus te gaan volgen bij John (en Sanne).”

over de assertiviteitstraining
Alles is op een professionele, discrete manier geregeld. De lessen zijn erg praktijk gericht zonder de hele tijd rollenspellen te hoeven spelen. De praktijk is bijzonder schoon en netjes. Interieur is licht en ruimtelijk vormgegeven waardoor er een rustige sfeer ontstaat. De trainers beschikken over een hoge mate van (zelf)kennis, waardoor er gemakkelijk synergie ontstaat van en naar de cursisten.

over de assertiviteitstraining
Heb veel geleerd uit de map,maar ook van andere cursisten. Veel herkenning bewustwording en veel theorie die nodig is om er achter te komen waarom je dingen doet zoals je ze altijd hebt gedaan. En hoe je ze kunt door breken. Elke les kom ik een stapje dichterbij naar waar ik naar toe wil. Ik vind het daarom jammer dat het eigenlijk al weer afgelopen is heb het idee dat meerderen van ons nu een beetje los komen, en dat we elkaar nu wat beter leren kennen.

over de assertiviteitstraining
Over het algemeen kan ik zeggen dat ik door de training meer bewustwording heb gecreëerd bij mezelf. Door middel van de achterliggende theorie die in de lessen zijn uitgelegd kom je erachter waar je eigen handelen vandaan komt en waarom je handelt zoals je doet. Door de training kom je er ook achter dat er meer mensen zijn die ‘last’ hebben van onzekerheid, spanning etc. Ergens weet je dat van tevoren natuurlijk ook wel, maar toch is het wel fijn om dit bevestigd te zien.

over de assertiviteitstraining
Ik heb veel geleerd eigenlijk van elk hoofdstuk wat we behandelt hebben. De verandering merk ik vooral bij me zelf en op het werk. De agressie is er wat af. Ik kan afstand nemen van de situatie, emotioneel vooral. Ben meer bewust wat er om mij heen gebeurd. Het zijn geen grote veranderingen, maar ben hier al blij mee. Ik zal het nog niet allemaal onder de knie hebben , maar de tijd zal het leren. Ik zal vaak terugdenken aan de training.

over de assertiviteitstraining
Toen ik met de assertiviteitstraining begon, was ik erg benieuwd wat het me zou gaan brengen. De hoofdreden dat ik mij had opgegeven voor de training, was dat ik op mijn werk tegen een aantal dingen aanliep. Zo gaven een aantal collega’s aan dat ik mij meer mocht profileren. De training ging veel dieper dan ik van tevoren had gedacht. Door de lessen word je je bewuster van wie je bent en hoe het komt dat je geworden bent wie je bent. De volgorde waarin de onderwerpen behandelt zijn, vond ik ook goed. De eerste lessen waren wat algemener, later gingen we dieper op de stof in.

over de assertiviteitstraining
Ik heb deze training als positief ervaren. Heb er veel van geleerd. Je wordt je vaak bewust van je eigen denken, je eigen doen, wat erg naar voren kwam met bepaalde opdrachten. Ik ben erg gegroeid in mijn denken en doen. Durf nu sneller mijn mening te geven en denk er niet meer zo lang over na. Heb er na die tijd ook niet zoveel last meer van…ik ben mijn mening, of iets wat me dwars zit kwijt en klaar. De eerste bijeenkomst het kennis maken vond ik eerst onwennig maar daarna weer erg leuk. Je merkt dat iedereen er met hetzelfde doel zit en ook vaak dezelfde probleem/eigenschap heeft…..

over de mindfulness meditatie training
Leuke groep, relaxte cursus waardoor je je daadwerkelijk rustiger gaat voelen, van binnenuit. Trainers hebben prima begeleiding geboden.

over de mindfulness meditatie training
Wist eerst niet wat ik van de cursus moest verwachten, maar vanaf les 1 voelde ik me helemaal op mijn gemak bij ZEON. Fijne ruimte, prettige en ontspannen sfeer, gezellige groep en top trainers. Ik heb bijzonder veel geleerd van de cursus, ben rustiger geworden, kan me beter ontspannen, kan dingen beter loslaten en een plek geven en meer van het NU genieten. Mindfulness bij ZEON..gewoon doen!!

over de mindfulness meditatie training
Zeer fijne en deskundige coaches. Fijne groep met humor. Heb er ondanks mijn terughoudendheid in het begin zeer veel van opgestoken en ben van plan hier mee door te gaan. Aanrader!

over de mindfulness meditatie training
Ik vond het een hele verrijkende cursus. De cursus verliep in een prettige sfeer waarin een ieder zichzelf kon zijn. Fijn om te leren de rust in jezelf op te zoeken.

over de mindfulness meditatie training
Hele fijne cursus, de trainers behandelen het materiaal vanuit grote ervaring, met veel humor en relativering, op een betrokken maar relaxte manier.

over de Essence training
Bedankt voor alles wat je voor me hebt betekent de laatste 2 jaar. Je confronteerde me, je omhelsde me, je gaf me energie, je lachte om me, je hoorde me, je gaf me het gevoel dat ik er mocht zijn.

over de lichaamsgerichte therapie
Ik ben door heel veel angstbarrieres gegaan en het resultaat draagt de naam van jullie praktijk: Zelfontplooiing en ontspanning. Ik ervaar nu Liefde, Kracht, Vrede en Stilte veel meer in mijn leven. En ik heb echt contact leren maken. Uit de grond van mijn hart, dank daarvoor! Je hebt me doen groeien en daar hou ik zeker niet mee op!!!

over de Essence training
Heel erg bedankt voor de tijd, ruimte en het vertrouwen dat ik in de groep en bij ZEON gevoeld heb. Ik heb er veel aan gehad.

over de emotietraining
Heel erg bedankt voor de wijze, leerzame lessen. Ik ben toch weer een stapje dichter bij mezelf gekomen. Het zijn kleine stapjes, maar het is het begin.

over de mindfulness emotietraining
Heb tijdens de training in ieder geval meer inzicht gekregen over mezelf. Ik merk bij mezelf dat ik me nu rustiger voel. Vaak had ik een onrustig gevoel over me. Ik wilde van alles doen, maar uiteindelijk kwam er niets uit mijn handen. Doordat ik nu de dingen plan, die ik wil gaan doen, geeft dit mij een rustiger en een prettiger gevoel. De ademhaling oefeningen hebben hieraan zeker meegeholpen!

over de lichaamsgerichte therapie
John is een integere en betrouwbare therapeut met een scherp oog voor de grenzen van zijn cliënt. Zijn vakkennis is groot en up-to-date, waardoor hij beschikt over veel mogelijkheden om zijn cliënt te begeleiden. Mijn ervaringen met John zijn positief en ik pluk nog iedere dag de vruchten van zijn begeleiding en training.

over de mindfulness emotietraining
Wat is er veranderd tijdens de training? De vraag kan beter zijn: wat is er niet veranderd? Het klinkt als een cliché, maar ik heb het gevoel dat ik een andere persoon ben geworden. De eerste aanzet is gegeven door de relatietherapie die ik samen met mijn vrouw bij ZEON al een tijd volg, waarin ik me meer bewust ben geworden van mijn emoties. Maar de echte bewustwording is pas opgetreden gedurende de emotietraining.

over de mindfulness emotietraining
De verhalen van anderen grepen mij erg aan omdat verschillende punten wel heel erg herkenbaar waren. Ik vond het moeilijk daarop te reageren, omdat ik bang was dat ik zelf emotioneel werd. Dat gebeurde ook, meer dan aan de buitenkant zichtbaar was. Toch ben ik blij dat ik deze training gevolgd heb. Het is toch een hele stap om in een vreemde groep zoveel van jezelf te laten zien, maar ook heel bijzonder om in zo’n korte tijd zo vertrouwd met elkaar te worden.

over de lichaamsgerichte therapie
Op aanraden van school ben ik bij John terecht gekomen, eerst assertiviteitstraining in een groep en toen heeft John mij nog individueel begeleidt. John is een zeer bedreven, zachtaardige therapeut met heel veel (mensen)kennis. Ik voelde me meteen erg op mijn gemak bij hem en heeft mij heel erg geholpen mij mezelf te vinden. Dank zij hem ben ik assertief geworden en kom ik voor mezelf op in welke situatie dan ook, zowel prive als in werksituaties. Ik denk zelfs dat ik een groot deel van hoe ik nu ben aan John te danken heb, dankzij hem heb ik een stevige ondergrond onder mijn voeten weten op te bouwen en ben ik gegroeid tot wat ik nu ben: gelukkig getrouwd, heb ik twee schatten van kinderen en ben ik sinds kort zelfstandig ondernemer! Ik ben John zeer dankbaar! (On the advice of school, I ended up with John, first an assertiveness training in a group and then individually. John is a highly skilled, gentle therapist with many (people) knowledge. I immediately felt very comfortable with him and he really helped me finding myself. Thanks to him I became assertive and I stand up for myself in any situation, in family and work situations. What and who I am today I owe to John, thanks to him I have a solid surface under my feet and have I managed to build up who I am these days: happily married, I have two lovely children and I am self employed recently! I am very grateful to John!”)

© 2024  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30