Assertiviteit & Zelfvertrouwen

Handvatten voor Assertiviteit & Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen groeit door positieve ervaringen. Des te meer positieve ervaringen, des te beter je zelfbeeld. Wanneer je de pech hebt om onvoldoende gesteund te zijn in de ontwikkeling van je assertiviteit en zelfvertrouwen, kan dit je levenslang blijven achtervolgen. Het is nu eenmaal zo dat we niet allemaal het geluk hebben om met voldoende positieve steun op te groeien. Gelukkig kun je ook op volwassen leeftijd jezelf ontwikkelen en leren om daadwerkelijk in je kracht te staan.

Op een unieke en veilige manier leer je bij ZEON het vertrouwen in jezelf herstellen en ervaar je hoe het is om écht jezelf te zijn. Met relatief weinig inspanning en ook nog in een betrekkelijk korte tijd, kun je je ontwikkelen tot iemand die gelooft in zichzelf en oprecht zelfvertrouwen uit straalt. Assertief zijn kun je leren, zodat je jezelf beslist serieus gaat nemen.

Leren positief te zijn over jezelf

Wanneer je moeite hebt om duidelijk voor jezelf op te komen en je standpunten over te brengen, dan kan dat het vertrouwen in jezelf behoorlijk onderuit halen. Het beperkt je mogelijkheden en je kunt je langzaamaan steeds meer terug trekken in jezelf. Het leven gaat er uiteindelijk toch over dat je er datgene uit haalt wat jij belangrijk vindt en dat je met enthousiasme kunt genieten van de dingen die je doet. Het is eenvoudigweg te leren hoe je positiever over jezelf kunt gaan denken en daarmee oude angsten en frustraties los kunt laten.

Het verschil tussen Assertiviteit & Zelfvertrouwen

Assertiviteit en zelfvertrouwen zijn nauw met elkaar verbonden en toch verschillen ze van elkaar.
Assertiviteit gaat vooral over vaardigheden die je ontbreken, zodat je domweg niet weet hoe je voor jezelf op moet komen. Hierdoor laat je de dingen gebeuren zonder dat je handvatten hebt om de situatie te veranderen. Je weet niet hoe je grenzen aan kunt geven of je mening kunt laten horen. Door de competenties van assertiviteit te verwerven, ontsluit je daarmee een capaciteit waarmee je plotsklaps zichtbaar bent.
Zelfvertrouwen gaat met name over een meer innerlijk proces, je kunt de assertiviteitsvaardigheden wel bezitten en toch er niet in slagen om op jezelf te bouwen. Het gaat over een negatief beeld wat je van jezelf hebt gecreëerd, wat dusdanig negatief is opdat je jezelf onderuit haalt.

Herstel het basisvertrouwen in jezelf bij ZEON

Sinds 1998 geven wij trainingen in assertiviteit en zelfvertrouwen in Groningen! Unieke programma’s waarmee we je assertiviteit en zelfvertrouwen een enorme boost geven. Ben jij op zoek naar meer assertiviteit in je leven? En wil je veel meer zelfvertrouwen krijgen? Dan ben je bij ZEON aan het juiste adres!

Vele honderden mensen gingen je voor en daarmee kunnen we garanderen dat wij jou de handvatten in handen geven om meer assertiviteit en zelfvertrouwen te krijgen. Wij leren je hoe je positiever over jezelf gaat denken en daarmee oude angsten en frustraties los laat. Met onze doeltreffende programma’s, waaraan we jaren gewerkt hebben, leren we je hoe je voor jezelf op kunt komen terwijl je respectvol blijft naar de ander. We herstellen het basisvertrouwen in jezelf, zodat jij echt voor jezelf durft te staan.
Dit zijn onze trajecten:

We leren je hoe je jezelf echt zichtbaar maakt in gesprekken met collega’s, vrienden of familieleden. Kortom hoe je veel meer zelfvertrouwen krijgt.

© 2024  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30