Zelfrealisatie & Verlichting

Diepe rust in jezelf vinden

Elke dag te mediteren zal zeker effect hebben en je zult er gegarandeerd stiller door worden, het is echter nog geen zelfrealisatie of verlichting. Door te mediteren richt je aandacht zich naar binnen in plaats van naar buiten en dat is nodig om de werkelijke innerlijke rust te ervaren. Van jongs af aan zijn we echter getraind en gewend geraakt om naar buiten gericht te zijn. Er is nauwelijks ruimte voor kinderen om hun aandacht naar binnen te richten en hun innerlijk te ontdekken.
Wanneer je veel rusteloosheid hebt en het innerlijk een lawaai van gedachten is die over elkaar heen buitelen, dan leeft er beslist veel lichamelijke spanning en onrust in je. Echte innerlijke rust is spontaan en niet afgedwongen. Met mediteren kun je jezelf dwingen om een uur stil te zitten, wat je eigenlijk doet is de schijn creeƫren dat je innerlijk rustig bent geworden. Dit is geen echte stilte, het is opgelegde stilte.

Er zijn twee soorten stilte

De ene stilte kweek je aan en de andere stilte ontstaat. Echte stilte betekent dat er geen storende of negatieve gedachten meer opkomen en dat je lichamelijk volkomen ontspannen bent. Er is een rust in je neergedaald waar je niets voor hoeft te doen. Ontspanning is je natuur geworden, je neemt het leven zoals het is. Alleen wanneer stilte uit je pure wezen komt, dan spreek je van zelfrealisatie en verlichting. Al het andere is stilte op commando, het is een subtiele vorm van controle op de mind en daarmee op je lichaam. Mind en lichaam werken nauw samen, een onrustige mind geeft een gespannen lichaam en andersom, een gespannen lichaam veroorzaakt een onrustige mind.

Laat de controle los

Door je aandacht naar binnen te richten maak je een goede stap richting zelfrealisatie en verlichting. Het oefenen om je gedachten meer los te laten is nodig om meer ontspannen te raken. En des te meer ontspannen je bent, des te meer je van het leven kunt genieten. Door de controle op je gedachten los te laten, zal er een compleet andere rust op je neerdalen. Het uitspreken van je diepste innerlijke spinsels zal er voor zorgen dat je zowel verbaal als lichamelijk spanning gaat ontladen. Daarna zal er een diepe innerlijke rust over je heen komen. Een rust zonder beheersing of dwang, je ervaart voor het eerst een stilte zonder enige strijd.

Bij ZEON leer je hoe je deze stilte kunt ervaren

Meer zijn bij datgene wat er werkelijk is en volop genieten van de dag. Minder aandacht besteden aan gedachten, ze zijn er wel, maar hebben geen negatieve grip meer op je. We helpen je graag in dit bijzondere proces waarmee je het contact met je diepste zelf terug vindt.
Dit zijn onze trajecten:


Gerelateerde berichten

© 2024  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30