Boeken

De psychologie van vrijheid van Robert Hartzema.

Beschrijving:
Iedereen heeft in het verleden pijn, angst, verlies, gemis of andere verwondingen opgelopen. Daardoor heb je noodgedwongen emotionele overlevingsstrategieën ontwikkeld, die je nu in de weg kunnen zitten om werkelijk vrij en gelukkig te zijn. De psychologie van Vrijheid geeft een glashelder inzicht in je levensgeschiedenis aan de hand van zes basisthema’s die ieders leven bepalen: Veiligheid, de basis voor vertrouwen en zelfvertrouwen. Intimiteit, het je werkelijk leren verbinden en overgeven. Autonomie, helemaal jezelf kunnen en durven zijn. Identiteit, je eigen weg gaan in relatie met anderen, je werk en de wereld. Seksualiteit, het aangaan van een intieme en seksuele relatie. Vrijheid, loskomen van belemmerende patronen, angsten en overtuigingen uit het verleden. Dit boek is geschreven voor iedereen die op zoek is naar de oorsprong van zijn problemen en beperkingen, en die verlangt naar werkelijke intimiteit en vrijheid. Daarnaast zou het verplichte literatuur moeten zijn voor ieder die kinderen heeft, of een gezin wil stichten.
ga naar bol.com

De tijger ontwaakt van Peter Levine.

Beschrijving:
Somatic Experiencing: een nieuwe methode voor traumabehandeling. Genezing uit de natuur.
Door schokkende gebeurtenissen kunnen mensen een trauma oplopen en onder meer last krijgen van slapeloosheid, angstgevoelens, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid en woedeuitbarstingen. De natuur heeft het anders geregeld: prooidieren zijn in staat om snel na een levensbedreigende situatie weer normaal te functioneren.
Volgens Peter Levine, expert op het gebied van traumaverwerking, zijn traumaverschijnselen dan ook eerder biologisch dan psychologisch en kunnen ze daarom het best op een lichamelijke manier worden bestreden (Somatic Experiencing): door een nieuwe confrontatie met de oorzaak van het trauma (de tijger) en het ontladen van de overlevingsenergie die het lichaam toen heeft opgeslagen en die nu een goede energiestroom blokkeert. Zijn succesvolle methode wordt ook in Nederland steeds vaker toegepast; ze laat zich gemakkelijk integreren in veel vormen van professionele begeleiding en hulpverlening.
ga naar bol.com

Oerdieet van Remko Kuipers

Beschrijving:
In begrijpelijke taal legt Kuipers uit waarom we allemaal zouden moeten eten als de oermens, dé manier om oergezond oud te worden. Om zijn theorie direct in praktijk te brengen biedt Het oerdieet tevens honderd recepten, samengesteld door culinaire kenners.
ga naar bol.com

Oersterk van Richard de Leth

Beschrijving:
Heel helder boek voor iedereen die op zoek is naar een gezondere leefstijl. Richard de Leth bespreekt in dit boek duidelijk wat je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten en je gezondheid te behouden. Hij beschrijft in leesbare taal welke invloed je psyche, voeding, beweging en ontspanning heeft op je gezondheid. Hoe voeding en medicijnen je gezondheid kunnen ondermijnen en welke voedingsproducten schadelijk zijn en waarom.
www.oersterk.nu/

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig van Amber Alberda

Beschrijving:
Slim eten en bruisen van energie! Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig is een originele en vooral wervelende gids over hoe je voedsel vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je.
Eet slim en word energieker en slanker; vergroot je geluksgevoel, je creativiteit en je libido; vertraag het verouderingsproces, kom van je suikerverslaving af en houd je eetlust voorgoed onder controle! Dit alles zonder ooit nog één calorie te hoeven tellen.
Het kleurrijke en praktische lijfboek voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt, maar óók lekker wil leven!
ga naar bol.com

© 2019  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30