Mindfulness emotie training

Sinds 2003 geven wij trainingen in mindful omgaan met emoties en gevoelens!

Wil jij meer vertrouwen op je eigen gevoelens?
En minder uit balans raken door je emoties?

Dan ben je bij ZEON aan het juiste adres!

Wij denken dat jij het volgende wilt:

 • Kunnen bouwen op je eigen gevoelens
 • Minder emotionele blokkades ervaren en daardoor oprechter overkomen
 • Je gevoelens op een goede manier uiten, zonder jezelf te verliezen
 • Een gevoel zien als een expressie van jezelf
 • Jezelf uit de knoop halen, zodat je meer ontspannen over komt
 • Weten wat een normaal gevoel is en wanneer je dit mag laten blijken
 • Minder afgesloten zijn en meer openheid tonen
 • Veel meer vertrouwen op je eigen gevoelens
 • Op een goede manier omgaan met pijnlijke ervaringen, zonder dat deze zich vastzetten in je lijf

Er zijn nogal wat mensen die denken dat ze hun gevoelens moeten wegstoppen en negeren. Het enige wat je daar eigenlijk mee bereikt is dat je heel rationeel wordt en het contact met je gevoel en daarmee ook jezelf steeds meer kwijt raakt. Je gevoel is er natuurlijk niet voor niks en daarom is het ook nuttig dat je op een goede en prettige manier om kunt gaan met de wisselingen van je stemming. Des te meer feeling je krijgt met je emoties, des te meer je in balans komt.
In deze training leer je hoe je een gevoel verwerkt, wat normaal is om te voelen en op welke manier je een gevoel kunt uiten.
Wij zijn experts in omgaan met emoties en willen het jou ook graag leren!

Deze Mindfulness Emotie training in Groningen laat jou meer onbevangen zijn!

Al vele honderden mensen zijn je voor gegaan en hebben zelf ervaren hoe ze na het volgen van dit trainingstraject beter in hun vel kwamen te zitten. Het geeft veel meer rust en voldoening wanneer je op een passende manier om gaat met emoties. En doordat je niet meer helemaal uit balans raakt vanwege een emotie kom je veel krachtiger over. Mindfulness is een uitstekende combinatie om te leren omgaan met gevoelens en emoties, juist de milde aandacht maakt het gemakkelijker om een gevoel te hanteren.
We leren je hoe je op een functionele manier om kunt gaan met je emoties, waardoor je direct een krachtig effect merkt.

Een deelnemer:

Ik heb een belangrijke verandering ondergaan in mijn visie op emoties. Ik zie bangheid, boosheid en ook bedroefdheid niet langer als bedreigend en vervelend. Ik herken de functie van emoties en kan ze zien als signaal om me te helpen in het leven. Ze komen allemaal voort uit liefde en geven me informatie over mezelf en mijn omgeving!

Dit ga je leren!

 • We geven je handvatten om je gevoelens op een goede manier te uiten, zodat je er veel meer grip op krijgt.
 • We leren je welke basisgevoelens er zijn en welke functie ze hebben.
 • We laten je ervaren hoe je gevoelens vast zet in je lichaam en daardoor spanningsklachten kunt krijgen en natuurlijk ook hoe je dat kunt voorkomen.
 • Je leert hoe je weer onbevangen om kunt gaan met je emoties.
 • We leren je hoe je als volwassene om kunt gaan met verdriet, frustratie en/of angst.
 • We dagen je uit om je grenzen te verleggen en uit je comfortzone te stappen, zodat je nieuwe paden ontdekt om stabieler en meer in balans te zijn.

Dit gaan we behandelen:

 • Emoties ont-moeten.
 • Psychosomatische klachten – ontspannen in je lichaam/vel zitten.
 • Onbevangen zijn, het kind in jezelf terug vinden.
 • Bezieling en opvoeding.
 • Je compassie volle zelf ontdekken.
 • Emotionele blokkades loslaten.
 • Verbinding ervaren.
 • Vrijheid – Hartscontact & Passie.

Een deelnemer:

De groep heb ik als erg prettig ervaren. Momenten dat het heel herkenbaar was. Soms een ander verhaal maar toch tegen dezelfde dingen aanlopen. De sfeer was fijn! Open en ruimte voor ieders verhaal.

Wat kunnen wij doen om je uit je comfortzone te halen?

 • Hoeveel stress wil je nog accepteren tot je het genoeg vindt?
 • Hoe lang wil/kun je nog door gaan met het negeren van je gevoel?
 • Welke hoeveelheid lichamelijke spanning is nodig totdat je serieus actie onderneemt?
 • Hoe open en eerlijk ben je werkelijk tegen jezelf?
 • Denk je dat het ontkennen van je gevoel je uiteindelijk gelukkig zal maken?

Alleen jij bent in staat om een grens te trekken en om te zeggen dat het nu genoeg is.
Die stap kun je nu maken en je kunt nu in actie komen!

Ervaren en acceptatie is de sleutel tot transformatie van emoties.

Stel je voor dat je emoties kunt uiten op een bruikbare en voldoening gevende manier. Het zou je een hoop energie schelen! Het onder controle houden van je emoties door onderdrukking of ontkenning werkt een tijdje, maar uiteindelijk komt het altijd aan de oppervlakte. Overspoeld raken of verdoofd worden zijn beide geen aantrekkelijke optie.
De enige sleutel tot werkelijke transformatie is liefdevolle aandacht. Dat klinkt simpel en je zult er van opkijken hoe eenvoudig het eigenlijk kan zijn.

Voelen met hart en ziel.

We zijn gevoelswezens, dat is een feit en des te intenser de ervaring, des te intenser het gevoel. Voelen we met hart en ziel of denken we erover met ons hoofd? Velen van ons zijn denkers geworden, die zijn vergeten hoe het is om te ervaren en juist die ervaring is de enige weg naar bevrijding en transformatie.

Weer onbevangen genieten.

Alles wat je doet heeft maar één doel en dat is oprecht van het leven genieten. Je kunt allerlei rijkdom vergaren, maar zonder blijdschap en vreugde heeft het geen enkele waarde. En een leven waarin je werkelijk en onbevangen kunt genieten is het grootste geluk wat je kunt vinden.

Een deelnemer:

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en was heel nieuwsgierig naar de mensen in de groep. Het enige dat ik wist, en dat was ook de reden dat ik deze training ben gaan doen, is dat ik voelde dat ik meer ruimte voor mijzelf wilde maken. Nu, aan het eind van de training merk ik dat ik enthousiast ben geworden, ik wil “meer”. Ik vond het heerlijk om elke week ten minste 1 moment te hebben waarbij je even stil staat en met je neus op de feiten wordt gedrukt.

Wat het voor je kan betekenen en opleveren:

 • Je bent in staat vroegtijdig een emotie bij jezelf te herkennen
 • Je begrijpt de functionaliteit van een emotie
 • Je bent in staat je gevoelens meer toe te laten, zonder uit balans te raken
 • Je leert dat een emotie uiten een belangrijke vorm van contact maken is
 • Je gaat je veel meer ontspannen voelen met minder lichamelijke spanning tot gevolg
 • Je voelt je minder bang en angstig omdat je meer vertrouwen hebt gekregen in je gevoel
 • Je krijgt veel meer grip op je emoties en gevoelens
 • Je voelt veel beter welke emoties bij jou horen en welke bij de ander
 • Je kunt een emotie veel beter los laten, zonder afbreuk te doen aan dat gevoel

Waarom zou je deze Mindfulness Emotie training gaan volgen?

Wij vinden het gek dat er nog steeds zo weinig aandacht is voor de omgang met emoties en hebben daarom deze unieke training ontwikkeld.
We leren ons inhouden, aanpassen, stil houden, inslikken, groot houden, je best doen, wegstoppen enzovoort, maar pijnlijk genoeg leren we nauwelijks op een gezonde manier om te gaan met ons gevoel. Je leert al heel jong om gevoelens negatief te labelen en dat alleen blij een positief gevoel is. Daarmee hebben we met elkaar onze leefwereld enorm beperkt. Je durft bijna niet meer te voelen en als je al voelt, dan gaat je innerlijke criticus er mee aan de haal.
Het meest gezonde is je gevoelens en emoties toe te laten en ze gewoonweg te ervaren. Een gevoel is tenslotte een expressie van je diepste wezen. Hoe dieper een gevoel zit, hoe wezenlijker het gevoel is.
Je gaat in deze training ontdekken welke gevoelens er zijn, hoe ze terug te herkennen zijn in lichamelijke spanningsvelden, waarom we allemaal gevoelens hebben en wat je er eigenlijk mee zou kunnen doen.
Wij vinden het van groot belang dat jij weer plezier beleeft in je gevoel!
Dat is ons werk als coach en trainer!

In de ban van je emoties!

Door mindful stil te staan bij je emoties zul je ontdekken dat je nog sterk in de oude denkbeelden van het kind uit je jeugd leeft. Je hebt ooit geleerd hoe je het beste om kon gaan met een pijnlijk, frustrerend of beangstigend gevoel en die strategie hanteer je nog steeds! Wanneer je uit die cirkel wilt ontsnappen is het nodig om nieuwe tactieken aan te leren, zodat je met een andere aanpak ook een totaal ander resultaat bereikt. Je wilt natuurlijk meer gerespecteerd en serieus genomen worden en dat kun je veel makkelijker bereiken wanneer je vertrouwd raakt met je gevoel en dit op een constructieve manier kunt uiten.

Uit de betovering van je kinderbeelden

Wij hebben heel veel uitgezocht en al die kennis in deze training verweven, zodat je in slechts 7 lessen tijd de handvatten krijgt hoe je uit je oude kinderbeelden kunt komen en blijven en met je aandacht in het hier & nu kunt zijn. Deze training is origineel en wordt nergens anders gegeven. Dit programma hebben wij persoonlijk ontwikkeld aan de hand van onze jarenlange ervaring.
Wij vinden het geweldig wanneer mensen hun oude gedachtepatronen los laten en zich vrijer in het hier & nu gaan voelen. Juist door met zorgvuldige aandacht (Mindfulness) uit oude kaders te stappen is het effect buitengewoon krachtig. Wij zetten ons volledig in om jou te helpen, zodat je op een voor jou passende manier leert omgaan met je gevoelens en emoties.

Wij kunnen jouw coach en trainer zijn, wij staan voor je klaar!

Hoe ziet het traject van de Mindfulness Emotie training er uit?

 • De training beslaat 6 avonden van minimaal 2 uur gegeven op de dinsdag of woensdag. De lestijden zijn ’s avonds van 19.30 uur tot 21.30 uur (met mogelijke uitloop tot 21.45 uur).
 • De lessen omvatten veel verschillende mindfulness, meditatieve & bewustwordingsoefeningen en deels theoretische uitleg. Door deelrondes zorgen we er voor dat de ervaringen tijdens de meditaties en oefeningen uitgewisseld worden, zodat je ook van elkaar kunt leren.
 • Elke avond heeft zijn eigen thema, waar je de week voorafgaande aan de trainingsavond al mee bezig bent geweest. De thema’s gaan over herkenbare en praktisch toepasbare onderwerpen.
 • We werken met 2 trainers. We zouden het ook alleen kunnen doen, maar het punt is dat we het fantastisch vinden om samen te werken. Voor jou alleen maar mooi, je krijgt 2 trainers voor de prijs van 1!
 • Aan het begin van de eerste trainingsavond ontvang je een unieke ZEON werkmap met verdiepingstips, uitleg en oefeningen t.w.v. € 39,= (en in geen enkele boekwinkel verkrijgbaar).
 • Wekelijks zijn er opdrachten die je thuis voorbereidt, zodat je tijdens de les dieper op de stof in kunt gaan. De lessen zijn om de 2 weken. De training duurt in totaal zo’n 4 maanden.
 • Heb je twijfel of de Mindfulness Emotie training echt geschikt voor je is of wil je vooraf kennis maken, dan kun je een intensief kennismakingsgesprek van 1½ uur afspreken. Hierin bespreken we samen wat je wilt bereiken en welk traject daarvoor het meest geschikt is.
 • Afhankelijk van persoon tot persoon kan een persoonlijk leertraject naast de training zinvol zijn, om je leerproces te verdiepen en intensiveren. Alles hangt af van de ervaringen die je hebt meegemaakt en de wens om echt te willen veranderen.
 • Alle trainingsavonden zijn compleet verzorgd met koffie, thee of water.
 • Telefonisch consult onder de 10 minuten zijn kosteloos inbegrepen.
 • Tijdens schoolvakanties is er geen trainingsavond en ben je vrij.
 • De Mindfulness Emotie training wordt 2x per jaar gegeven (volg vooraf of als verdieping de 1 daagse Mindfulness Emotie workshop).
 • Ter verdieping bieden we tevens trainingen aan, zoals bijvoorbeeld onze Mindfulness Zelfvertrouwen training,  Assertiviteitstraining, de Workshop Assertiviteit of de Workshop Mindfulness Emotie.

Waarom zou je niet starten met een traject bij ZEON

Er is eigenlijk maar één goede reden om niet te starten; je zou jezelf wel eens heel goed gaan leren kennen…
Daarnaast biedt ZEON een veelzijdig programma aan met diverse trainingen op het gebied van mindfulness, meditatie, heartfulness en assertiviteit die elkaar aanvullen, individuele coaching of therapie en diverse workshops.
ZEON biedt:

 • een persoonlijke aanpak, we houden zo veel mogelijk rekening met verschillende leerstijlen
 • ervaren trainers, we geven al vele jaren training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
 • persoonlijk bereikbaar, via mail of telefonisch kun je gemakkelijk contact met ons als trainer leggen
 • toepasbaarheid, elke training is opgebouwd uit herkenbare thema’s die je tegen komt in de dagelijkse praktijk

Twijfel je nog steeds? Misschien helpt dit je over de streep:
Je krijgt bovendien de volgende GARANTIE

Wij willen graag dat je meer dan tevreden bent over de inhoud van ons trainingsprogramma. Mocht deze training desondanks niet aan je verwachting voldoen, laat het ons dan binnen 7 dagen na de eerste trainingsavond weten. We geven je dan een tegoedbon ter waarde van 100 % voor een ander traject binnen ons programma. De tegoedbon dien je binnen 12 maanden te gebruiken en is niet overdraagbaar aan een ander. Een teruggave in geld is niet mogelijk, we willen je niet belonen voor het feit dat je afhaakt. Een 100% tegoedbon geven we echter graag.

ZEON is echter niet voor iedereen

Je bent geschikt voor deelname aan dit traject als je…

 • Jezelf serieus neemt en je je realiseert dat je met dit traject je leven in een stroomversnelling gaat brengen
 • Voelt dat je echt bereid bent om je onrust los te laten
 • Gemotiveerd bent om jezelf kwetsbaar en open op te stellen
 • Bereid bent om verder te gaan dan alleen de oppervlakte en buitenkant
 • Respectvol en actief een bijdrage levert aan de trainingsavonden
 • Verantwoordelijkheid neemt voor je eigen voortgang en aangeeft wat je nodig hebt
 • Je uiterste best doet om elke avond aanwezig te zijn
 • Uit je talenten en leven wilt halen wat er in zit en dus bereid bent tijd, geld en aandacht in jezelf te investeren
 • Makkelijk aan de betalingsverplichting kan voldoen

Doelgroep

Alle goed opgeleide werknemers die zich willen ontwikkelen in mindfulness en emotie.
Bijvoorbeeld hulpverleners, managers, (arbo-)artsen, assistenten, leraren of docenten, consultant, adviseurs, ZP-ers, zijn een kleine greep uit de mensen die eerder een training bij ZEON hebben gevolgd.

Waar komen deelnemers vandaan?

ZEON trekt deelnemers uit heel Noord Nederland. Natuurlijk uit Groningen stad en ommeland, maar ook uit Friesland (bijvoorbeeld Drachten, Dokkum, Heerenveen of Leeuwarden) en Drenthe (bijvoorbeeld Assen, Emmen of Hoogeveen en Meppel) en zelfs uit Zwolle, Emmeloord en Lelystad bezoeken deelnemers ons centrum.

Vragen

Heb je nog vragen of twijfels neem dan contact op en stel je vraag. Graag zelfs!
Wil je een belafspraak om te toetsen of dit programma bij jou past, dan kan dat uiteraard.

Over ons

John van Domselaar en Sanne van Domselaar-Haans zijn een autoriteit op het gebied van zelfontwikkeling en bewustwording. Beide zijn registertherapeut en aangesloten bij een door zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging.
Wij ontmoeten je graag in ons centrum!

Direct online aanmelden

Tarieven van ZEON
Gratis brochure
Aanmelden via je werkgever
Vergoeding zorgverzekeraar
Contactpagina
Over ZEON
Referenties
Algemene Voorwaarden


 

Direct aanmelden voor de Mindfulness Emotie training

 • Vul je gegevens in en klik op verzenden:

 • Bekijk hier de algemene voorwaarden (link opent in een nieuw venster).
 • Voor een training kun je een intakegesprek afspreken, wanneer je twijfelt welke training het meest geschikt voor je is of een gericht advies wilt. De kosten voor een intake zijn € 49,00 en het gesprek duurt ongeveer 1½ uur.
 • Bestel onze gratis Brochure:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

© 2019  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30