Gezonde leefstijl

Een groeiende groep mensen raakt er steeds meer van doordrongen dat hun leefstijl direct van invloed is op hun gezondheid. De gezondheidsgeneeskunde van de toekomst zal zich nog meer gaan toeleggen op preventie, om op die manier eventuele klachten vroegtijdig te kunnen ontdekken of zelfs nog beter deze te voorkomen. Het klinkt vanzelfsprekend dat we zelf actief willen zijn om de eigen gezondheid te bevorderen. Toch hebben we allerlei gewoontes die onszelf schade berokkenen door te veel eten, alcohol, roken, koffie, snoepen, medicijnen en andere verslavingsmiddelen. Het is een oeroude, maar tegenwoordig meer dan ooit geldende wijsheid: voorkomen is beter – en veel goedkoper – dan genezen!

Lichaam en geest werken samen

Lichaam en geest werken samen, wanneer je de één verwaarloost heeft dat invloed op de ander en andersom. We weten allemaal dat teveel stress ongezond is of dat jezelf overeten een onprettig gevoel geeft. Het is duidelijk geworden dat de balans van een gezond werkende geest en lichaam afhankelijk is van goede voeding, gezonde vertering, prettige leefomgeving, tevredenstellend toekomstperspectief, voldoende beweging en een spirituele zingeving.
Je wordt niet gezond van een pil, een uurtje sporten of een weekje vakantie. Het is je dagelijkse ritme wat bepaalt of je gezond blijft of niet. Daarom tonen wij je hoe je anders kunt kijken naar psychische en lichamelijke gezondheid en leggen uit welke andere keuzes je zou kunnen maken. We vertellen je niet wat je moet doen; we geven je de juiste informatie zodat je zelf kunt besluiten wat je met die kennis wilt doen.

Gezondheidsgeneeskunde van de toekomst

Ook huisartsen, specialisten en andere zorgverleners in de gezondheidszorg beseffen zich steeds meer dat gezondheid meer is dan alleen het wegnemen van klachten en symptomen. Huisarts Tamara de Weijer breekt een lans om mensen bewuster te maken van hun voedingsgedrag en medicatie als minder vanzelfsprekend te gaan zien.

© 2023  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30