Over ons

John van Domselaar is lichaamsgericht therapeut sinds 1994.
Registertherapeut bij de RBCZ & NIBIG. Voldoet aan de CPION & PLATO eisen.
Lid VNT, Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, lidnr. 04.053
Registratie NIBIG: 262815 en RBCZ: 601102 en AGB code 90031515

Al meer dan 20 jaar heb ik vele honderden mensen begeleid naar meer rust en vrede in zichzelf. In die tijd luisterde ik naar net zo veel verhalen, waarin mijn begeleiding varieerde van meer coachende gesprekken tot het verwerken van ernstig traumatische ervaringen. De rode draad is eigenlijk altijd het vinden van meer zelfacceptatie, liefde en compassie voor zichzelf. Vandaar ook mijn grote liefde voor meditatie, wat tegenwoordig vaak mindfulness wordt genoemd. Op mijn eigen wijze verdiepte ik mij jaren geleden in meditatie en vond daardoor een diepe vrede in mijzelf, dit wordt vaak beschreven als verlichting. De oordelen van het denken en de kracht van emoties kregen langzaam minder grip op mijn wezen. Het is mijn passie om deze ervaring door te geven aan de mensen die mij met hun worstelingen benaderen. Mijn begeleiding zit vol empathie, humor en lichtheid; ik reflecteer, confronteer, steun, begeleid en knuffel waar nodig. Er is ruimte om te lachen, te huilen en om boosheid te uiten. Angst neem ik serieus door je bij de hand te nemen en samen het avontuur aan te gaan.
Mijn dank is nog steeds groot voor de leerprocessen die ik kreeg van Siddharta van Langen en Augela van Aubel en waar ik met plezier de 4 jarige beroepsopleiding tot neo-hypnotherapeut volgde. Niet alleen leerde ik er therapeutische vaardigheden, ook mijn levenshouding veranderde drastisch. Ik vond een innerlijke rust en vrede.
Momenteel volg ik samen met Sanne de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde volgens Klinische Psycho Neuro Immunologie bij Natura Foundation in Numansdorp. Hierdoor ben ik ook geschoold om mensen te adviseren in voedingskeuzes om te komen tot een gezondere levensstijl.
Lees verder

 

Sanne Haans is lichaamsgericht therapeut sinds 2007.
Registertherapeut RBCZ. Voldoet aan de CPION & PLATO eisen.
Lid VNT, Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten, lidnr. 10.036
Registratie RBCZ: 601543 en AGB code 90040119

Door de ervaringen in mijn leven ben ik aan een innerlijke zoektocht begonnen om mezelf en het geluk te vinden. Hiermee had ik mijn eerste stap naar een bewuster en gelukkiger leven gezet. Inmiddels heb ik genoeg ‘vlieguren’ gemaakt om te weten dat geluk geen eens en voor altijd blijvend resultaat is, maar een voortdurend leerproces van vallen en opstaan. In mijn zoektocht heb ik ontdekt dat ik zowel spiritueel kan zijn als een nuchtere vrouw die gewoon zichzelf kan blijven. Ik sta open voor alles wat er is.

Ik sta met beide benen in het leven, heb sinds 1997 een heerlijke relatie met John en ben trots op ons eigen bedrijf. Ook hou ik er van om met vrienden te genieten van heerlijk eten en een lekker glas wijn.

Mijn carrière begon in 1987 in de schoonmaak, horeca en catering waarna ik in de sportschoolbranche als fitness instructrice aan de slag ging. Hierna waaierde het uit naar telemarketing, communicatie werkzaamheden, financiële administratie en incasso werkzaamheden bij verschillende bedrijven. Januari 2003 zijn John en ik met ZEON begonnen. Gedurende de jaren die wij samen werken hebben we onze werkwijze en verschillende modellen ontwikkeld vanuit meerdere methoden en opleidingen die wij gestudeerd hebben.

Lees verder

 

 

 

Over Praktijk ZEON
AGB code praktijk 90010444
KvK-nr 01156376

Missie en visie
De naam ZEON is ontstaan door een samenvoeging van zelfontplooiing en ontspanning. Hierin is de kern en visie van onze praktijk samen gevat. ZEON staat voor een plek waar mensen kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en zichzelf kunnen ontplooien. Ontspanning door mindfulness en meditatie speelt daarin een belangrijke rol.
We ondersteunen mensen in het hervinden van een gezonde, ontspannen en energieke leefstijl of levenshouding. We geven mensen inzicht waardoor blokkades en spanningsvelden zijn ontstaan en hoe deze opgelost kunnen worden. Natuurlijk doen we dat middels individuele gesprekken, maar ook door groepssessies. Daarnaast hebben we ook een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld, waarin we mensen gericht trainen op het gebied van mindfulness, meditatie, heartfulness, emotieregulering en assertiviteit. Ook bieden we de mogelijkheid voor koppels om door middel van relatietherapie te werken aan het behoud van hun liefdesenergie.

Ontstaansgeschiedenis van ZEON
In 2003 zijn we samen gestart met ons centrum ZEON.
Onze eerste werkruimte had uitzicht op de Vismarkt in Groningen en was in een pand waar meerdere therapeuten werkzaam waren. Al gauw merkten we dat we uit deze werkruimte groeiden en gingen we op zoek naar een grotere locatie. In 2004 verhuisden we de praktijk naar onze woning, waar we de gehele begane grond verdieping hadden ingericht als werkruimte.
Een droom ging voor ons in vervulling toen we in december 2008 een grotere woning kochten. Na een grondige verbouwing realiseerden we hier twee grote werkruimtes, een pantry met wachtruimte en een ruim kantoor.
Onze praktijk is rustig en modern ingericht, zodat je bij binnenkomst al meer tot jezelf komt.
Aan de rand van de stad Groningen gelegen heeft de praktijk gratis parkeermogelijkheid en goede openbaar vervoer verbinding.

ZEON therapie, training & gezondheid

Onze groepsruimte – ZEON therapie, training & gezondheid

 

Toetsing koepelregister SRBAG uitstekend!

Praktijk toetsing:
A.J.L. van Domselaar
Kerkstraat 46
9745 CK  Groningen

Getoetst door:
Mevrouw Dia de Kok, vertegenwoordiger SRBAG

Datum toetsing: 9 mei 2011

Geregistreerde artsen en therapeuten zijn herkenbaar aan de beschermde titel van registerarts RAAG® en registertherapeut RTAG®.
Dit is het kwaliteitskeurmerk voor iedere professionele behandelaar.

Conclusie:
De praktijk is zeer professioneel opgezet en voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de SRBAG en de zorgverzekeraars

Onderbouwing rapport:

Beroepsuitoefening:
Register:
Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg (RTAG®) nummer 262***
Beroepsvereniging: VNT
Klacht en tuchtrecht: RBNG
Werkzame uren in praktijk: 40 a 50 uur per week
Diploma’s vakopleiding: aanwezig
Na en bijscholing: voldoen aan eisen SRBAG en zijn ruim voldoende
AGB-codes: praktijk 900*****, John van Domselaar 900*****

Praktijkgegevens:
De praktijkruimte beslaat de hele bovenverdieping van het pand en is speciaal voor dit doel ingericht. Er is een wachtruimte. Het schildje van de SRBAG is goed zichtbaar. Er zijn twee praktijkruimtes, waarvan er één door de partner wordt gebruikt. De praktijk is ruim en mooi ingericht. Deze wordt ook voor cursussen gebruikt.
Aan alle eisen ten behoeve van brandpreventie is in het pand voldaan.
Waarneming bij ziekte en vakantie is goed geregeld met collegae.

Financiële bedrijfsvoering:
Factuuradministratie: uitstekend, voldoet aan eisen van zorgverzekeraars

Cliëntenadministratie:
De verslagen van behandeling en de intakeformulieren zien er uitstekend verzorgd uit. Voor de eerste afspraak wordt per email een vragenlijst gestuurd met alle informatie. Ook wordt er een evaluatieformulier gebruikt na afronding van de behandeling. Ze worden bewaard in een afgesloten kast. Alles wordt 15 jaar bewaard en dan vernietigd. Tarieven worden op de website vermeld en mondeling en schriftelijk aan cliënt doorgegeven.

Bereikbaarheid:
Er is een website, folders, flyers voor klanten en bedrijven.
Er is een telefoonbeantwoorder met boodschap.
De praktijk is niet rolstoel toegankelijk.

* Op advies van de RBCZ zijn, vanwege fraudegevoeligheid, de registratie nummers niet volledig weergegeven.

© 2019  |  ZEON  |  therapie, training en gezondheid   |  Kerkstraat 46  |  9745 CK Groningen  |  050 - 535 25 30