geen goede opmaak? KLIK HIER , of ga naar www.praktijkzeon.nl

ZEON's Nieuwsbrief

Vol van jou!

Liefde is niet hetzelfde als een relatie.
Je kunt van iemand houden, zonder er een relatie mee te hebben. En je kunt een relatie hebben zonder van de ander te houden.
Liefde is iets van jezelf. Door van jezelf te houden komt dit tot uitdrukking in relatie met de ander. Wanneer je zonder oordeel kijkt naar jezelf, kijk je ook op die manier naar de ander. De liefde voor jezelf wordt gespiegeld in de ander.
Wanneer je nog niet van jezelf kunt houden, komen deze oordelen terug in je relatie. Je wijst de ander af omdat je iets in jezelf af wijst.

Spanning in je relatie? Zoek samen uit hoe je meer van jezelf en van de ander kunt houden.
Kijk op onze site voor meer informatie.


Samen groeien

Leren hoe je in contact met anderen bij jezelf kunt blijven, zonder je ergens in te verliezen. Door jezelf of een ander af te wijzen, in een reddersrol of een slachtofferrol te schieten, verlies je jezelf.
Wanneer je in je eigen centrum blijft en aandachtig, alert aanwezig bent, kun je treffend en passend reageren.
Door de kleurrijke groepsbijeenkomsten kom je dichter bij jezelf.

Tijdens de groepstherapie ga je steeds meer op jezelf vertrouwen.

Karakterstijlen: de Rigide karakterstijl
(deel 5 van 5)

Voelen is in contact zijn met je binnenwereld. Het is een mee-vibreren en mee-ademen met je eigenheid. Dit geeft onmiddellijk toegang tot het hier-en nu. Hierbij betreed je een gebied van diepe stilte en vrede, maar ook van vreugde en levendigheid. Voelen is ook in contact zijn met de buitenwereld. Want door te voelen vallen alle grenzen weg tussen jou en de ander. De ander blijkt een opening te zijn naar je eigen gevoel. In die opening ontstaat een oprecht en echt contact. Het is een ontmoeting tussen het unieke van jou en de ander. Dat is leven vanuit je gevoel.

Omstreek het 4e en 5e jaar gaat een kind zich aangetrokken voelen tot de ouder van het andere geslacht. Het eerste prille man/vrouw-bewustzijn ontwaakt. De genitale functies beginnen zich te ontwikkelen. Een meisje richt haar aandacht meer op de vader, een jongen meer op de moeder. Voor het meisje geldt dat haar vader haar eerste liefde is. Ze wil hem haar liefde geven en zoekt lichamelijke toenadering. Als er bij de vader een taboe bestaat t.a.v. lichamelijk contact of wanneer hij zijn seksuele gevoelens niet vertrouwd, zal hij het kind niet liefdevol tegemoet kunnen treden. Voor het kind is dit een afwijzing van haar liefde, het voelt zich diep gekwetst. Voor jongens geldt dit naar de moeder.
Om herhaling van deze pijn te voorkomen zal het zich in het contact met anderen zowel naar binnen als naar buiten af gaan sluiten.

Tijdens de emotietraining leer je alles over karaktervorming.

Overzicht startdata trainingen en workshops:

Assertiviteitstraining 20 september

Emotietraining 21 september

Mindfulness training 23 september

Assertiviteitstraining 17 novemberWorkshop Mind emptiness 12 september, 10 oktober, 7 november
De workshop kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

Andere mogelijkheden:

Lichaamsgerichte therapie

Groepstherapie

RelatietherapieAanmelden kan online met het inschrijfformulier op onze site