geen goede opmaak? Ga naar www.praktijkzeon.nl

ZEON's Nieuwsbrief

Workshop Mind emptiness

Op 21 maart is de eerste mind emptiness workshop van dit voorjaar. Weer even stil staan bij jezelf en tot rust komen. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat je langzaam tot rust komt.

Even tijd voor jezelf en stil staan bij je innerlijke rustpunt.
Kijk op onze site voor meer informatie.


Wees autonoom

Veiligheid ontstaat door goed voor je grenzen te zorgen. Wanneer je weet waar je grenzen liggen en je kunt dit ook kenbaar maken aan de ander, dan ontstaat er steeds opnieuw rust. Laat je het echter na om goed voor jezelf op te komen, dan groeit je onrust.

Een simpele oefening is door eens na te gaan waar je een plek voor jezelf hebt. Thuis of op je werk bijvoorbeeld. Een plek die je op je eigen manier mag inrichten en waar niemand kritiek op heeft.
Voel je dat je op die plek(ken) echt jezelf mag zijn?

De assertiviteitstraining leert je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen.

Karakterstijlen: de Psychopatische karakterstijl
(deel 4 van 5)

Zelfstandigheid wil zeggen verantwoording nemen voor je eigen leven. Dat betekent voor jezelf opkomen, door te laten zien wie je bent en wat je wilt. Het is een onvoorwaardelijk achter jezelf staan voor wat jij belangrijk vindt en hoe jij je leven gestalte geeft. De weg die je neemt is een volwassen, bewuste keuze. Dit kost eigenlijk geen enkele moeite, want het realiseren van wat je wilt gaat niet gepaard met je groter of flinker voor te doen dan je bent. Je gebruikt gewoon de mogelijkheden die je hebt.

In de tijd toen het kind zichzelf wilde worden, kunnen de ouders het kind gedwongen of verleid hebben hun wil te doen. Het moest bijvoorbeeld te vroeg verantwoording dragen, terwijl het daar nog niet aan toe was. Het kind heeft eigenlijk nooit de mogelijkheid gehad een kleine jongen of meisje te zijn. Het heeft zich nooit zwak mogen tonen of zich mogen laten gaan.
De afhankelijkheidsgevoelens werden hierdoor afgebroken en ondermijnd. Het lijkt er nu op dat je zelfstandig bent, omdat je de neiging hebt alles zelf te doen. Je houdt je liever groot dan je eigen zwakheden te laten zien.
Maar het is niet echt. Je hebt steeds het gevoel door de mand te vallen, ontmaskerd te worden.

Meer weten over karakterstructuren? Tijdens de emotietraining leer je er alles over.

Overzicht startdata trainingen en workshops:

Assertiviteitstraining 7 april

Workshop Mind emptiness 21 maart, 18 april, 16 mei
De workshop kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

Emotietraining 21 september

Mindfulness training 23 september

Assertiviteitstraining 20 septemberAndere mogelijkheden:

Lichaamsgerichte therapie

Groepstherapie

RelatietherapieAanmelden kan online met het inschrijfformulier op onze site